Завод помічника Порошенка отримає 74 мільйони за ремонт трамваїв для Києва

29 Фев 2016 12:15

КП «Київпастранс» 11 лютого за результатами тендеру уклало угоду на капітальний ремонт трамваїв з ПрАТ «Київський завод електротранспорту» на суму 74,48 млн грн.

КП «Київпастранс» 11 лютого за результатами тендеру уклало угоду на капітальний ремонт трамваїв з ПрАТ «Київський завод електротранспорту» на суму 74,48 млн грн. Про це стало відомо з «Вісника державних закупівель».

Упродовж 2016 року буде виконано капітальний ремонт 50-ти трамвайних вагонів Т-3. Зокрема, передбачається захист поверхні кузова протикорозійним покриттям, заміна зовнішньої обшивки кузова і шаф електрообладнання.  Також кузов мають пофарбувати акриловими емалями, які повинні триматися щонайменше 5 років.  Ще салон і кабіну водія обладнають системою опалення та освітлення, встановлять систему інформування пасажирів. Гарантійний строк експлуатації складатиме щонайменше 12 місяців, пишуть nashigroshi.org

Директором ПрАТ «КЗЕ» є Микола Нечипоренко, котрий був помічником Петра Порошенка під час його депутатства у V скликанні.

Головою Наглядової ради «КЗЕ» є Леонід Мороз, який раніше був директором департаменту з фiнансiв та планування бiзнесу автобусів на ПАТ «Богдан Моторс», а пізніше став заступником Голови правління ПАТ Страхова Компанія «Країна», де 50% належить ПАТ «ЗНВК НФ «Прайм Ессетс Кепітал» Петра Порошенка, а 23% – ПАТ «ЗНВК НФ «Вік» Ігоря Кононенка.

Акціонерами ПрАТ «Київський завод електротранспорту» («КЗЕ»)  значаться ТОВ «АІР-Авто» (30%),  «Богдан-Електротранс» (25%),  Надія Гончаренко (15%) .

  • Надія Гончаренко також відома як головний бухгалтер ТОВ «Річ-М».  Власниками ТОВ «Річ-М» є Олена Божкова і головний інженер «Киїпастрансу» Юрій Бомбандьоров, які є прописаними за однією адресою. Фірма «Річ-М» займається перевезеннями в місті Києві.
  • ТОВ «Богдан-Електротранс» було засноване у 2008 році ПАТ «ЗНВК НФ «Богдан-Капітал» – з екс-корпорації Петра Порошенка. У березні 2012 року фірму перереєстрували на Валерія Ричека та Катерину Пронченко.
  • Власниками ТОВ «АІР-Авто» є жителі міста Ковель Василь Півень і його син Руслан Півень. Директором з квітня 2015 року є Олександр Хорунжий.  Василь та Руслан Півень також є власниками ТОВ «ВКФ «Будсервіс», яке розіграло у грудні 2015 зі спорідненим ТОВ «Мета» 15 млн грн на постачанні обладнання тролейбусів для цього ж «Київпастрансу».

Згідно з даними «ВДЗ», ПрАТ «КЗЕ» виграв тендерів на суму 732,04 млн грн. Зокрема минулого року – на ремонт 34-х трамваїв Т-3 на суму 44 млн грн.

Нагадаємо, у 2014 році з’ясувалося, що «КЗЕ», вигравши тендер «Київпастрансу» на ремонт 15 трамваїв за 15 млн грн., замість ремонту повертав комунальниками старі вживані вагони з Чехії. Обходилося це набагато дешевше: ремонт коштував близько мільйона, а вживаний вагон з Чехії  обходився в 350 тис грн. Також головою тендерного комітету на цих торгах був Юрій Бомбандьоров. Цього разу у складі тендерного комітету Бомбандьорова немає.

Єдиним конкурентом ПрАТ «КЗЕ» було комунальне «МКП «Дніпропетровський електротранспорт» (в.о.директора – Володимир Легкий).

Новые обещания