Виталий Кулик: "Эти "блокады" выглядят, как способ получить "откупные" от Ахметова и АП"

20 Фев 2017 12:51

Виталий Кулик: "Эти "блокады" выглядят, как способ получить "откупные" от Ахметова и АП"

РАНКОВЕ АКТУАЛЬНЕ

1) Я не підтримую Семенченка, Єгора Соболєва і Ко та всю цю "двіжуху" з "блокуванням Банкової". Власне ця команда проілюструвала самонеміч у Кривому Розі минулого року. Так буде і цього разу. Немає в мене до них довіри, повідомляє: oligarh.org.ua

2) Що ж до "блокади" ОРДЛО. Я давно і послідовно говорю, що мирної (Це ключова позиція) реінтеграції в короткостроковій перспективі не відбудеться. Тому потрібно негайно прийняти закон про окуповані території. Саме про окуповані, а не про "ефективне управління". А якщо ОРДЛО окуповані, то і торгівля з ними і переміщення людей через лінію розмежування має здійснюватися в спеціальному режимі (також законодавчо врегульованому). Або взагалі не здійснюватися. Але це також має бути окремий закон! Інакше всі ці "блокади" виглядають як спроба отримати "відкупного" від Ахметова і АП та перерозподілити контрабандні потоки.

3) Останні тижні мене не покидає стійке відчуття, що весь цей вуличний "двіж" має лише одну мету - допомогти Порошенку запровадити військовий стан. Ніяких тобі виборів, вуличних акцій, комендантська година, обмеження свободи слова (остаточно)... І підготовка другого строку.

1

Виталий КУЛИК, политолог

Новые обещания