У офшору дружини судді Вищого госпсуду Артура Ємельянова з’явився анонімний власник і звідти дозволили вивести 300 мільйонів

2 Мар 2016 12:35

Апеляційний суд м. Києва скасував ухвалу Печерського райсуду про арешт коштів панамської компанії «Restwood Products Corporation» на рахунку у банку Ліхтенштейну в еквіваленті на суму понад 300 млн грн.

Апеляційний суд м. Києва скасував ухвалу Печерського райсуду про арешт коштів панамської компанії «Restwood Products Corporation» на рахунку у банку Ліхтенштейну в еквіваленті на суму понад 300 млн грн. Про це свідчить ухвала від 9 лютого.

Кошти «Restwood Products Corporation» були арештовані 21 серпня минулого року українським судом у ході розслідування провадження за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом суддею Вищого госпсуду Артуром Ємельяновим і його дружиною. За даними слідства, бенефіціарним власником «Restwood Products Corporation» є дружина Ємельянова, пишуть nashigroshi.org

Однак у січні цього року невідомий громадянин України звернувся до суду про скасування арешту на тій підставі, що саме він, а не дружина судді Світлана Ємельянова, є бенефіціаром панамського офшору. Особа, ім’я якої невідоме, стверджує, що з 2013 року є єдиним власником компанії і нікому прав на неї не передавала.

На підтвердження цього особа представила в суді бенефіціарний договір, довіреності та сертифікати іменних акцій.

А слідчий ГПУ взагалі ніяк не обгрунтував відношення «Restwood Products Corporation» до Ємельянових. Апеляційний суд Києва з доводами погодився і 14 січня скасував арешт.

Але 18 січня Печерський райсуд повторно арештував кошти «Restwood Products Corporation». Причому текст ухвали суду у реєстрі не оприлюднено, оскільки засідання суду було закритим.

9 лютого Апеляційний суд повторно зняв арешт за позовом особи, що називає себе власником панамської фірми.

Зазначено, що слідчий Генпрокуратури Крупка Р.О. не надав достатніх доказів у справі і підстави клопотання про арешт за весь цей час були незмінними.

Також суд зауважив, що слідчий ввів в оману суд, подаючи клопотання про арешт коштів подружжя, тоді як шлюб Ємельянових був розірваний ще в листопаді 2014 р.

Крім того, ані Ємельянов, ані його колишня дружина не є підозрюваними, їм не повідомлено про підозру, вони не є обвинуваченими.

Нагадаємо, Держфінмоніторинг разом з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановили, що у липні-вересні 2014 року «Restwood Products Corporation» переказала зі свого рахунку у латвійському банку на рахунок у банку в Ліхтенштейні 5,80 млн євро і $7 млн.

У суді міста Вадуц (Ліхтенштейн) розпочато кримінальне провадження за підозрою у легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом, і рахунок «Restwood Products Corporation» заморожено до 28.07.2017.

Як раніше повідомили у прокуратурі Ліхтенштейну, арештовані кошти можуть бути конфісковані та повернені в Україну, якщо українське правосуддя встановить їх злочинне походження.

Новые обещания