ТОП-12 депутатів, які суттєво поліпшили своє фінансове становище за рік

14 Фев 2016 23:37

За твердженням прес-служби Верховної Ради середня зарплата депутата у 2015 році склала 6109 грн. А за твердженням нардепа Андрія Павловського, його колеги отримували 17,5 тис. грн.

Мустафа Найєм пояснив, що 17,5 тис. грн. - це максимально можливий розмір зарплати для працівників усіх державних установ, в тому числі і нардепів.

Поки українські парламентарії підраховують свої доходи і витрати за минулий рік і готуються подавати декларації, "Знай" дізнавався, хто з них виправив своє фінансове становище, завдяки депутатству.

1. Оксана Корчинська

До того, як стати депутатом Корчинська заробила за рік 6,7 тис. грн. Хоча до цього її дохід склав понад 0, 5 млн. Сама Оксана пояснює, що весь рік займалася волонтерством та допомогою нашій армії, тому їй було не до заробляння грошей. Корчинська - продюсер і менеджер відеореклами. У неї 2- ві подаровані квартири. А в банку 13,5 тис. грн. У депутата Автомобіль Mitsubishi Pajero Wagon за 49 тис. долл, пише Антикор

2. Гаврилюк Микола (Козак Гаврилюк)

До виборів Козак заробив всього 30 508 грн. за цілий рік. А це значить, що жив Микола більш, ніж скромно на зарплату будівельника, яка становив трохи більше 2,5 тис. грн. на місяць. Ні нерухомості, ні банківських внесків не значиться. Це стосується і особистого автомобіля. Ніяких джерел доходів так само не зазначено.


3. Наталія Королевська

До депутатства опозіціонерка Королівська заробила 52,5 тис. грн. - це близько 4,4 тис. грн. на місяць. Настільки скромні прибутку її не бентежать. У неї є земельна ділянка на 2 тис. кв. м, а також інше нерухоме майно на 545 кв. м. Автомобілів немає, а у рідних значиться Mercedes Benz 2006 року випуску. На сім’ю записана квартира на 264,1 кв. м. Грошей в банках Наталя не тримає. Живе бідний депутат за рахунок родичів. Чоловік Королевської, Юрій Солод, ще бідніший ніж дружина.

4. Андрій Лопушанський

Депутат із Блоку Порошенко до того, як прийти в парламент, заробив дуже мало - всього 6 719 грн. І жив на гроші сім’ї. А доходи у них не маленькі - судячи з декларації вони склали 1,5 млн. грн. У сім’ї депутата є 3 квартири на 322,8 кв. м, будинок на 708 кв. м. і цінних паперів на 7 млн. грн. У Лопушанського є ділянка на 1600 кв. м, гараж на 22,7 кв. м та інше майно площею 79 кв. м. Не за доходами і автомобіль депутата, Mercedes-Benz S 505 та водний мотоцикл Bombardier RXP. А ось у його сім’ї два автомобіля Cadillac Escalade.

5. Євген Рибчинський

Депутат від фракції Блок Петра Порошенка і відомий продюсер Єген Рибчинський дуже бідний. Поет, композитор і політтехнолог задекларував суму доходу - 6 тис. 454 грн. за цілий рік. При цьому Рибчинський володіє будинком на 600 кв. м, гаражем на 80 кв. м, земельною ділянкою в 10 тис. кВ. м. і іншим нерухомим майном площею 4 тис. кВ. м. Їздить на автомобілі "Мерседес" МL-350. А ось дружині належить "Мерседес" GL 550, є рахунки в банку і цінні папери.

6. Віталій Сташук

Депутата від Народного фронту повністю живее за рахунок сім’ї, адже до свого депутатсва Сташук заробив всього 19,7 тис. грн. А ось багаті родичі отримали за рік доходу 746 тис. грн. У родичів є квартира на 100 кв. м. і участк землі. Маленький дохід не перешкода для автомобіля. Він у депутата є - Toyota Land Cruiser. Дружина Сташука їздить на Toyota Rav4. У дружини так само є свій бізнес, який допоміг їй сплатити кредит в 66 тис. грн.

7. Едуард Матвійчук

Депутат задекларував ... 6 тис. 719 грн. Проживає він у родичів, які отримали 437 грн. доходу. У його сім’ї є квартира 96 кв. м. Депутат користується автомобілем "Мерседес" S-500, а дружина - "Лексус" RX-350. Заощадження в банках нардеп не декларував. Матвійчук при Януковичі був губернатором Одеської області і головою обласної організації "Партії регіонів". І нічого не встиг заробити ...

8. Ігор Мосійчук

Мосійчук з Радикальної партії рік прожив на 6 тис. 719 грн. Його сім’я доходи не декларувала. Про нерухомість і заощадження інформації в декларації немає. Незважаючи на невеликий прибуток, Мосійчук їздить на автомобілі Mercedes-Benz GL 450.

9. Руслан Демчак

Депутат із Блоку Петра Порошенка, власник клініки "Добробут", Демчак задекларував 9 тис. 634 грн. річного доходу до свого депутатсва. А його родина 81,8 тис. У депутата є два будинки на 377,4 кв. м. і 49,9 кв. м. і квартира на 50 кв. м. Пересувається він на автомобілі Land Rover. За кордоном у його сім’ї зберігаються цінні папери на 4,4 млн. грн.

10. Юрій Тимошенко

Депутат від "Народного фронту" рік жив на менш, ніж 1 тис. грн. в місяць, це 10 940 грн. в рік. Сім’я депутата існувала на 1 тис. 250 грн. У Тимошенко є ділянка на 900 кв. м. і 2 квартири. А близькі депутата володіють ділянкою в 600 кв. м. Ні заощаджень, ні автомобіля депутат не має.

11. Ярослав Лесюк

Ще один депутат з Партії Порошенка - Лесюк теж дуже бідний. До того, як стати депутатом, він заробив 2 тис. 989 грн. Вони знаходяться в банку. Інших доходів своїх або своєї сім’ї не вказав. Згідно з декларацією, родина Лесюка має 4 квартири площею 187,5 кв. м. Є у них і автомобіль Nissan Murano. А в кінці року, не дивлячись на мізерний дохід, Лесюк купив квартиру за 250 тис. грн.

12. Семен Семенченко

Депутат і Семен Семенченко в декларації вказав, що до свого депутатства заробив всього лише 13 465 грн. З доходів у нього - зарплата комбата. У Семенченко є три сини, але немає ні машини, ні квартири, ні земельної ділянки. Відомо, що комбат отримує компенсацію від держави за оренду житла. Кредитів і готівки в банках у Семенченко немає.

Новые обещания