Стало відомо чому гауляйтер Херсонщини Сальдо опинився в реанімаці

20 Авг 2022 17:51


Російські пропагандисти звинуватили Україну в "хімічному тероризмі", повідомляє "ДС" з посиланням на повідомлення прокремлівського пропагандистського ресурсу "РІА Новини".

Пропагандисти розповсюдили інформацію про нібито "отруєння" російських окупантів у Запорізькій області.

"Міноборони Росії повідомляє, що 31 липня російських військових, які виконували завдання в Запорізькій області, було доставлено до військового госпіталю з ознаками отруєння. В результаті обстеження в організмі військовослужбовців було виявлено отруйну речовину - ботулотоксин типу "В", - пишуть вони.

"За фактом санкціонованого режимом Зеленського хімічного тероризму Росія готує документи, що підтверджуються результатами всіх аналізів", - заявляють кремлівські пропагандисти.

Окупанти також заявили, що гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо також нібито був отруєний "бойовими отруйними речовинами".

Причиною появи та розгону фейку про отруєння стали плани Кремля звинуватити Україну в "хімічному тероризмі" – мабуть, для відволікання уваги від власних дій на Запорізькій АЕС, внаслідок яких над найбільшою атомною станцією в Європі нависла загроза катастрофи.

Новые обещания