Стало известно, кто вкладывает деньги в банки Порошенко и Левочкина

16 Мар 2017 13:00

Експерти проекту «Народне НАЗК» проаналізували, хто з чиновників тримає заощадження в Міжнародному інвестиційному банку та банку «Клірінговий дім»

Експерти проекту «Народне НАЗК» проаналізували, хто з чиновників тримає заощадження в Міжнародному інвестиційному банку та банку «Клірінговий дім», повідомляє bihus.info.

Міжнародний інвестиційний банк належить Президенту України Петру Порошенко. А найбільшу долю серед коштів декларантів в МІБ займає вклад самого президента у розмірі 633 мільйонів гривень в еквіваленті. Інші ж декларанти, навіть з найближчого оточення, не поспішають вкладати туди свої мільйони. Серед винятків - співвласник банку та перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (22,4 мільйони), заступник начальника департаменту з ГПУ Вадим Лащук (9,7 млн) і нардеп з БПП Віктор Король (3,8 млн).

А от «друзі Президента», зокрема Ігор Кононенко та Юрій Луценко, чомусь мають невеликі (порівняно з усіма задекларованими ними коштами) вклади в банку МІБ.

1

Банк «Кліринговий дім», як відомо, належить «оффшорним королям» Сергію та Юлії Льовочкіним. Окрім самих Льовочкіних, в цьому банку зберігаються кошти цілої команди депутатів "Опозиційного блоку" та близьких друзів олігарха Фірташа.

8 мільйонів тримає в "Клірінговому домі" любитель "казкових будиночків" і Юрій Бойко.

Ще 2 мільйони - на рахунку одіозного нардепа Олександра Нечаєва, який головну причину російської окупації Криму вбачав у «нав’язуванні української мови», про що публічно заявляв під час форуму у Верховній Раді, інформує oligarh.org.ua

В компанії вкладників банку Льовочкіних також опинився начальник Київської міської митниці Вадим Лось, якого минулого місяця затримало СБУ на хабарі у 6 тисяч доларів.

1

1,5 мільйони довірив банку Льовочкіних колишній голова охорони Дмитра Фірташа, а нині народний депутат Іван Мирний. Із ще одним вкладником - депутатом Опоблоку Тарасом Козаком - їх поєднує нелюбов до законотворчої роботи: вони не раз потрапляли до списку найменш активних членів ВР.

Свій невеликий вклад у "Клірінговому домі" має також депутат від "Волі народу" Олесь Довгий. Точніше, відносно невеликий (півмільйона гривень), адже згідно з декларацією за 2015-й, депутат є власником колекції з 95-ти картин XIX-XXI століть, 10 статуй, 11 наручних годинників і 1,5 млн доларів готівкою.

Новые обещания