"Слуги народу" Потураєв та Кравчук відвідали фешенебельну ресторацію у Варшаві

9 Ноя 2022 07:34


Народны депутати України Микита Потураєв та Євгенія Кравчук під час закордонного відрядження відвідали один з українських ресторанів у Варшаві - "Rest. Baczewskich".

Про це повідомляють відчизняні ЗМІ

Вперше фото, датоване 4 листопада, опублікував Генадій Корбан в своєму Телеграм-каналі.




"Варто дати маленьким людям велику владу і вона вдаряє їм в голову як вино", - написав він.

Середній чек в ресторані Бачевських складає близько 50-60 євро (2000-2500 грн). Для депутатів, які нещодавно підвищили собі заробітну плату це, звичайно не така вже й велика сума

Зауважимо, Потураєв та Кравчук входять не лише до складу однієї фракції, а й до складу Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики. Кравчук та Потураєв дійсно мають досвід роботи в журналістиці та ЗМІ. Певно саме цей досвід дохзволив Потураєву заявляти про "продажність українських ЗМІ". 

Нагадаємо, в липні 2020 року в ЗМІ потрапив аудіозапис, на якому Потураєв стверджує що свого часу "купував та продавав в цій країні жєурналістів та медіа пачками та сотнями" 

Варто також зазначити, що у 2016 році українські медіа опублікували інформацію зі зламаної почти Владислава Суркова - на той час помічника президента рф володимира путіна. Згідно цих даних Потураєв у 2015 році розглядався кремлем як "точка входу" -  особа, яка погодилася співпрацювати з  та просувати в Україні російські інтереси. Потураєв був першим в переліку потенційних колаборантів. В листі також зазначалося, що з ним були проведені попередні розмови щодо проблем проросійської позиції в Україні, і ця тема викликала у нього ізацікавленість. Також зазначалося, що він погодився співпрацювати і навіть був готовий запропонувати ідеї та проєкти.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст 

Три роки потому, в липні 2019 року, на зустрічі з майбутніми однопартійцями в Трускавці Микита Потураєв дуже емоційно виступив та назвав присутніх "політичним ніхто".

"Ви тут опинилися тому, що виборець шукав людей політичної партії «Слуга народу». І йому було все одно, яке прізвище буде вказане в цьому рядку. Ці вибори виграв Володимир Олександрович Зеленський. Вам про це вже говорили, і я хочу звернути на це ще раз вашу увагу: всі ви, і я в тому числі, людина, яка займається політтехнологіями з 1996 року, а багато хто з вас, у цей час, ще в дитячий сад ходили… Всі ви – політично ніхто. Я хочу, щоб це кожен почув", - сказав тоді Потураєв.

Згодом за Потураєвим та Кравчук закріпилося прізвище "вбивці мови". Це сталося після того, як вони лобіювали ухвалення законопроекту "Про медіа", який фактично знищував принципово важливі норми нещодавно ухваленого закону про заборону пісень російських виконавців

Проект, який просували "Слуги народу",  також містив інші послаблення на користь російськомовній медіаіндустрії.

Новые обещания