Реформи в апараті Верховної Ради або журналістам вхід заборонено

5 Ноя 2015 10:27

У Верховній Раді,відбувається  реформування Апарату ВР України.

У Верховній Раді,відбувається  реформування Апарату ВР України. На прикладі того ж парламентського телеканалу «Рада». Здається і керівники департаментів всі нові, і керівництво апарату змінено. Та чи від цього реальні зміни, що роблять ці «нові» люди.

 Чи реформують? Аж ніяк. Збирають інформацію та по всьому. Зокрема на ТК «Рада» суцільний жах продовжується. І це при більш ніж 20 мільйонному фінансуванні цих дармоїдів, так би мовити журналістів «Ради». А де ж кошти? Можливо новий керівник інформаційного департаменту, Микола Шевчук коли небудь їх знайде, як ті чотири новеньких телекамери, які останнім часом кудись безслідно зникли, і їх так ніхто не знайшов. Як і якісного інформаційного телепродукту «Ради». Звичайно платники податків хочуть мати зовсім інший парламентський телеканал,але про це останні можуть тільки мріяти. . А для цього, у відповідності до чинного законодавства, треба всього на всього, привести у правове русло кадрове питання на телеканалі «Рада», головним засновником якого є Апарат ВР України. 

 Але і тут у нового керівництва певний ступор. Яскраво виражений. Серед документів претендентів на керівництво парламентського іде  відбір суто по «критеріям» хто від кого прийшов і хто кому ким доводиться. Де ж у такому випадку можуть взятися нові молоді, талановиті і досвідчені кадри? Серед так званих претендентів уже помічені чимало непрофесійних і старих. Строжук, Толстих, Глушенок і їм подібних.  Так, так а ще нещодавно очільник професійного департаменту мав бажання провести відкритий конкурс на цю посаду,керівника державного підприємства «Рада» .як бачимо про це можна  тільки мріяти. Без відповіді  залишається питання а чому це вирішує той же Шевчук, а не профільний комітет чи парламент? Профільний комітет взагалі пропонує його закрити і залишити студію прямих трансляцій. Доволі мудре рішення.  Чи прислухаються? Окрім цього, на телеканалі «Рада» відбувається  хаос, пов'язаний із судовими позовами організації з колишніми працівниками, конституційні права яких були грубо порушені керівництвом.

 Зовсім скоро, журналістам буде заборонено вхід до кулуарів парламенту, а їх картки акредитації анульовано. Бо новий Апарат ВР, віддає  всі права телеканалу «Рада», і лише той віднині буде вирішувати, що і кому надавати і на яких умовах. Ось так. Тож дійсно досвідчені і фахові співробітники інших ТБ, інформагентств і не тільки не зможуть відображати роботу вищого законодавчого органу України. А повинні будуть користуватися тим жахом,що випускає в ефірний простір ТК «Рада». Гарні реформи, чи варто продовжувати далі?  І що нинішнім клеркам до курсу Президента, коли  їх як і попередників хвилює тільки одне: як протягти когось свого і «освоїти» чергові мільйони.

І все це відбувається під егідою Апарату ВР України, у найвищому законодавчому органі України.   Без коментарів…

 

Новые обещания