Прокуратура подтвердила информацию, что экс-начальник ДГАИ Сергей Коломиец под следствием за воровство 2 млн гривен

12 Сен 2013 00:00

Сегодня, 12 сентября 2013 года, на официальном сайте прокуратуры г. Киева вышло подтверждение того, что экс-начальнику Департамента ГАИ Сергею Коломийцу предъявлено обвинение в совершении уголовного преступления. Новость от прокуратуры вышла на следующий день после статьи 'Дорожного контроля' об этом событии.


СООБЩЕНИЕ ПРОКУРАТУРЫ:

Колишньому начальнику ДДАІ МВС України вручено повідомлення про підозру у скоєнні посадових злочинів, що спричинило збитки державному бюджету на суму близько 2 мільйонів гривень. Про це заявив начальник слідчого відділу прокуратури Києва Максим РЯБЕНКО.

Экс-руководителя ГАИ Украины Сергея Коломийца подозревают в злоупотреблениях и служебном подлоге

За його словами, у 2009 році Департамент ДАІ МВС України уклав з приватним товариством договір на постачання та встановлення серверного обладнання, а також розробку програмного забезпечення та впровадження єдиної централізованої системи обліку адміністративних правопорушень, яка б діяла на території всієї держави.

У подальшому на підставі акту виконаних робіт, затвердженого тодішнім керівником Департаменту ДАІ, на розрахункові рахунки приватного підприємства з державного бюджету було переведено майже 2 мільйони гривень. Втім, експертним дослідженням, проведеним Інститутом судово-технічних експертиз СБ України та Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, встановлено, що на серверному обладнанні, яке було поставлене комерційною структурою, відсутнє будь-яке програмне забезпечення, яке б свідчило про впровадження єдиної централізованої системи обліку.

Крім того, встановлено, що про невиконання підприємством своїх зобов'язань було достеменно відомо керівництву ДДАІ, однак, незважаючи на це, посадовець затвердив акт виконаних робіт, що й стало підставою для проведення розрахунків з приватним підприємством.

В рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за вказаним фактом, екс-керівнику Департаменту Державтоінспекції вручено повідомлення про підозру у вчиненні службового підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України) та зловживанні службовим становищем (ч. 3 ст. 364 КК України).

Досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ прокуратури Києва, триває.

Новые обещания