Парубій просить новий "бурштиновий" законопроект замість проваленого

7 Фев 2017 16:12

Верховна Рада відхилила законопроект про врегулювання видобутку бурштину, спікер Андрій Парубій просить Кабінет міністрів спільно з нардепами розробити новий документ.

Верховна Рада відхилила законопроект про врегулювання видобутку бурштину, спікер Андрій Парубій просить Кабінет міністрів спільно з нардепами розробити новий документ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Під час голосування 7 лютого за даний законопроект в цілому не знайшлося мінімально необхідної кількості голосів (226 ред.).

Цей законопроект пропонує врегулювати особливості видобутку, реалізації бурштину на бурштиновій біржі і дозволити місцевій владі надавати в постійне користування для видобутку бурштину земельні лісові ділянки, які знаходяться в держвласності на відповідній території, а також в межах міст обласного значення, сіл, селищ, міст районного значення , а також надати їм право припиняти ці дозволи, информирует: www.pravda.com.ua

Спікер парламенту кілька разів ставив на голосування в цілому даний законопроект, проте необхідної кількості голосів так і не знайшлося. Таким чином, законопроект вважається відхиленим.

"Я звертаюся до уряду, щоб разом з народними депутатами розробили законопроект... Щоб представили проект закону (про видобуток бурштину – ред.), який буде підтриманий парламентом", – сказав Парубій.

Як підкреслила перший віце-спікер парламенту, керівник спеціальної комісії Верховної Ради з розробки законопроектів про видобуток бурштину Ірина Геращенко, від проблеми видобутку бурштину безпосередньо залежать питання економічної безпеки держави.

За її словами, державні українські компанії, які видобувають бурштин за ліцензією, щорічно добувають близько 4 тонн бурштину, в той час як ті, хто займається видобутком бурштину та "кришує" видобуток бурштину в тіньовій сфері, щорічно видобувають 150-300 тонн на рік.

Як відомо, в грудні 2016 року влада Рівненщини просила кинути проти бурштинової мафії Національну гвардію.

Як відомо, на Рівненщині неодноразово відбуваються зіткнення між силовиками та незаконними копачами бурштину. Також неодноразово повідомлялося, що правоохоронці покривають такий незаконний видобуток.

Українська правда

Новые обещания