Партнерці зятя Джарти не вдалося стягнути з держави 34 мільйони по кримському контракту часів Майдану

9 Мар 2016 14:14

ТОВ «Промнафтосервіс» з Макіївки намагалося стягнути з ДП «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами» 34,03 млн грн. збитків.

ТОВ «Промнафтосервіс» з Макіївки намагалося стягнути з ДП «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами» 34,03 млн грн. збитків. Про це свідчить постанова Київського апеляційного госпсуду від 22 грудня.

21 лютого 2014 року ДП «Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами» (50%), ТОВ «Промнафтосервіс» (25%) та Іноземне підприємство «Транскарго-термінал» (25%) уклали договір про спільну діяльність.

Вони зобов’язалися реконструювати комплекс споруд держпідприємства. Для цього «Промнафтосервіс» надавав орендовану ділянку площею 4,6 га на Керченському шосе у Феодосії, а держпідприємство – майнові права на документацію та право користування об’єктами.

25 лютого держпідприємство уклало з панамською компанією «Richtrade Impex Inc» (це компанія з павутини фірм, причетних до купівлі «вишок Бойка») договір про надання послуг з перевалки вакуумного газойлю (120 тис т на місяць; $15 за тонну), пишуть nashigroshi.org

«Промнафтосервіс», який має право на 25% від спільного прибутку, заявив, що внаслідок бездіяльності держпідприємства спільна діяльність за договором не велося і фірма була позбавлена доходу, внаслідок чого нібито у період з 21.02.2014 по 30.06.2014 отримала збитки у вигляді упущеної вигоди на 34,03 млн грн.

У серпні 2014 року Госпсуд м. Києва (суддя Літвінова М.Є.) стягнув з держпідприємства на користь «Промнафтосервісу» 30,52 млн грн збитків.

Та апеляційний суд у грудні минулого року це рішення скасував і у задоволенні вимог фірми відмовив. Він вказав, що суд першої інстанції безпідставно не взяв до уваги сертифікат Торгово-промислової палати України про форс-мажорні обставини, а саме, що з 20 лютого Крим окупований Російською Федерацією. Відповідно «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами», яке наразі зареєстроване у Києві, не могло виконати умови договору. Додамо, що у матеріалах справи є лист директора держпідприємства до «Промнафтосервісу» від 23 квітня 2014 року про те, воно змінило свою назву і місцезнаходження і не має доступу до власного майна і документації.

Крім того, судова експертиза не підтвердила розмір збитків, які заявила фірма.

На початку лютого цього року Вищий госпсуд повернув «Промнафтосервісу» його касаційну скаргу через неповну сплату судового збору.

Нагадаємо, у серпні 2014 року Кабмін скасував розпорядження уряду (за підписом Сергія Арбузова) від 12 лютого 2014 року, яким було погоджено укладення вказаного договору про спільну діяльність.

Засновником ТОВ «Промнафтосервіс» (Макіївка, непідконтрольна українській владі частина Донецької області) є ТОВ «Кримтранснафта» (Сімферополь), засновниками якого є кияни Ярослава Максименко і Максим Носанов. Директором «Промнафтосервісу» з 2012 року є Євген Максименко.

У 2011 році Ярослава Максименко була співзасновницею ТОВ «А.V. Інжиніринг» разом з колишнім народним депутатом від Партії регіонів Валерієм Омельченком, який одружений з донькою покійного екс-голови Ради міністрів Криму Василя Джарти Вікторією Джарти, що є заступницею голови Госпсуду м. Києва.

Надалі замість Максименко до складу засновників «А.V. Інжиніринг» увійшов Леонід Перебийнос, який у 2007-2011 рр разом з Максимом Носановим був співзасновником донецького ТОВ «Перфект-Груп». З 2013 року Валерій Омельченко є єдиним засновником фірми «А.V. Інжиніринг».

Новые обещания