Мін’юст повернув 5 мільйонів тещі Едуарда Ставицького, яка відхрестилася від зятя

19 Фев 2016 12:11

Міністерство юстиції 10 лютого повернуло Валентині Ушаковій 5,09 млн грн. Про це свідчать дані Порталу публічних фінансів «Є-дата».

Міністерство юстиції 10 лютого повернуло Валентині Ушаковій 5,09 млн грн. Про це свідчать дані Порталу публічних фінансів «Є-дата».

Кошти зараховані на рахунок Ушакової у банку «Аваль». В інформації про оплату є посилання на рішення Печерського суду, разом з тим номер рішення і його дата засекречені, пишуть nashigroshi.org


теща ставицького

Валентина Ушакова – це теща біглого Едуарда Ставицього, який очолював міністерства екології та енергетики і вуглепрому в часи президента Віктора Януковича.

Після втечі Януковича у березні 2014 року Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти топ-чиновників з оточення біглого екс-президента за фактом відмивання доходів і заволодіння державним майном в особливо великому розмірі. У цій справі фігурує, зокрема, Едуард Ставицький.

У рамках цього провадження Генпрокуратура арештовувала майно родини Ставицького.

Однак 61-річна Валентина Ушакова добилася в суді зняття арешту з її майна, зокрема суперкарів BMW 645CI 4398 і Ferrari FF. Вона повідомила, що не проживає з сім’єю дочки і зятя, не веде з ними спільного господарства і підозру в карній справі їх не повідомлено.

На ж/д вокзалах развесили ориентировки на беглых Януковича и «семью»


Разом з тим, слідство має дані, що теща Ставицького кілька років поспіль декларувала мільйонні доходи. У 2006 році вона отримала 10,70 млн грн. від продажу нерухомості, у 2007 р. – 7,05 млн грн. від продажу нерухомості, у 2012 р. – 10,98 млн грн., у 2013 р. – 29,12 млн грн., основна сума з яких отримано від операцій банківських установ.

Нагадаємо, Ушакова також була засновницею фірми «БРСМ-нафта». Вона користувалось нафтобазою у Глевасі, що вибухнула минулого року через виготовлення бродяжного палива. Однак слідство не має претензій до цієї фірми.

Новые обещания