Люди Юрия Иванющенко арендуют курортную землю, платя 350 грн. за сотку в год

23 Ноя 2016 17:05

ТОВ «Петров двір» наближене до екс-нардепа Юрія Іванющенка орендує 2,5 га на курортній Бердянській косі на півночі Азовського моря.

ТОВ «Петров двір» наближене до екс-нардепа Юрія Іванющенка орендує 2,5 га на курортній Бердянській косі на півночі Азовського моря.
Про це пише Сергій Старушко у виданні ProBerdyansk.biz, передають Наші гроші.

«Петров двір» заснували мешканці тимчасово окупованого Єнакієве Донецької області Ігор Васильович Шевченко та Анна Станіславівна Гарбажа. Сама ж фірма зареєстрована у Бердянську на вулиці Макарова, 155б. За цією адресою знаходиться готель «Затеряннный рай».

1

Анна Гарбажа представляла Фонд імені Юрія Іванющенка, одного з найближчих соратників біглого президента Віктора Януковича.

Ділянка на Бердянській косі перебуває в оренді у «Петрового двору» з серпня 2007 року. До 2011 року фірма платила за неї 58 тис грн в рік, потім орендна плата збільшилася до 78 тис грн. на рік. Таким чином, фірма в рік платить 350 грн за сотку курортної землі.

Найбільша ділянка на Бердянській косі площею 9,51 га знаходиться у власності ПП «Виробничо-торгівельна фірма «Абад». У 2015 році засновниками підприємства були вказані Дмитро Олексійович Бакай та Валентина Миколаївна Бакай, а вже станом на жовтень 2016-го одноосібним власником є Олексій Анатолійович Бакай – екс-мер Бердянська. На цій території розташовується дитячий оздоровчий центр «Райский уголок».

1

В травні 2002 року Бердянська міськрада продала «Абаду» землю за 1,5 млн грн, або по 16 грн. за квадратний метр. При тому, що ринкова ціна на землю в Бердянську тоді складала 46 грн./ кв м.

При цьому, фірма користується вдвічі більшою земельною ділянкою від тої, за яку платила гроші.

У 2008-2010 роках фірми родини Олексія Бакая ТОВ «Азовгідробуд» та ТОВ «Укрбудінвест і к» активно брали участь в освоєнні 15 млн грн. бюджетних коштів, виділених на берегоукріплення Бердянської коси за допомогою намиву. У той же період земельна ділянка під «Райським куточком» збільшився з 9,5 до 18,5 гектара.

До речі, ТОВ ТОВ «Укрбудінвест і к» володіє ще однією земельною ділянкою на східному узбережжі коси, фактично, через дорогу від ДОЦ «Райский уголок». Площа наділу більше 1 га і на ньому розташовується база відпочинку «Колосок».


Новые обещания