Лукаш Вадим, або як депутат Верховної Ради Сергій Валентиров, та його «тітушки» тероризують місто Токмак та Запорізьку область

4 Июл 2017 15:41

Про "бєспредєл" в Запорізькій області


За осатаній рік, у раніше спокійному місті Токмак Запорізької області, було скоєно більше ніж 50 випадків порушення громадського спокою, два акти телефонного тероризму, три мінування будівель, захоплення органів місцевого самоврядування, побиття депутатів на робочому місці, спроба самовільного захоплення влади, узурпація місцевої прокуратуру (була вимушена втрутитеся Генеральна Прокуратура), спроба підпалу міського виконкому, розбори по «понятіям» від Губернатора Бриля з звичайними місцевими депутатами, корупція та арешти керівників державної Токмакської районної адміністрації, та багато чого іншого.

І це все в містечку з населенням приблизно 30 000 громадян, і за участі та під керівництвом Лукаша Вадима депутата від радикальної партії, Депутата ВР Валентирова Сергія та губернатора Бриля К.
  
«Лукошкіни Тітушки», «Судмість за корупцію», як спадок від Партіїї Регіонів».

Дуже гучна назва цієї статті і досить не публічне прізвище Лукаш. Наші кореспонденти провели безліч інтерв’ю, розслідувань в запорізькій області, та дуже часто зустрічали прізвище Лукаш та його «Лукошкіних тітушок». Тому редакція більше прискіпливо почала вивчати діяльність цієї особи, яка прикриваючись мандатом депутата та «Шкурным» патріотизмом, переховується від не одного слідства по кримінальним справам. А з іншого боку дуже хоробро себе почуває в своєму рідному місті Токмак розгулюючи з факелами та нападаючи на громадян. Хто ж такий цей невловимий «патріот» терорист, будемо розбиратися далі у статті. Хочемо добавити, що для отримання інформації навіть прийшлося публікувати обяви в місцевих газетах про купівлю інформації про цю особу. Звісно редакція гарантує конфіденційність і не буде відкривати свої джерела серед населення або в інших спеціалізованих правоохоронних органах.

Центром діяльності «Лукошкіних тітушок» і самого Лукаша є місто Токмак, де він перебуває депутатом міської ради від Радикальної Партії. Однак громадяни Токмака знають його не як депутата, а як дуже агресивного небезпечного чоловіка, сам Лукаш підтвердив на ділі свою репутацію.

Нагадаємо, що згідно офіційного сайту ЦВК у 2010 році, Лукаш Вадим Олександрович був обраний депутатом Новенської сільської Ради за списками Партіїї Регіонів (як Член Партії Регіонів). Для всіх відомо, що затверджував списки партії Депутат ВР та син колишнього Генерального Прокурора України,  Пшонка Артем Вікторович, який був закріплений за 81 округом до Верховної Ради. Цікаво, Лукаш написав заяву про вихід з партії. Чому він зараз представляє «демократичні сили» та Радикальну Партію Олега Ляшка?

Bezymjannyj.png

Ще у 2013 році, проявився кримінальний талант Лукаша на посаді депутата. 24 квітня 2013 року Лукаш Вадим Олександрович, депутат Новенсьеої сільської ради був осуджений за статтею 172-6, «Про порушення вимог фінансового контролю». 

 І був підтверджений СКЛАД КОРУПЦІЙНОГО ЗЛОЧИНУ , а сам Лукаш Вадим визнаний винним у корупційних діях. (Номер судового рішення №30954705. Справа № 328/1493/1). 

Bezymjannyj2.png

Терорист під «Маскою патріота».


У 2014 році Лукаш Вадим розпочав нову політичну кар’єру «патріота» України. Для цього  він розміщує на сайті Вконтакте фотографії, начебто зроблені в АТО. На фото озброєні люди у дуже чистій уніформі з прапором Правого Сектору. Ні військкомат ні Міністерство Оборони не змогли надати інформацію де і саме в яких військових  структурах проходив службу Лукаш. 

У 2015 році на місцевих виборах він співпрацював з кандидатом Братищенко Володимиром, який зараз служить заступником голови державної районної Токмакської адміністрації. (Голова котрої отримав підозру у корупції, а керівник земельного відділу затриманий за вимагання та захоплення земель громади). Та депутатом обласної ради Суржаном Олегом від Партії Регіонів, ой вибачте від партії «Батьківщина». Хоча поспілкувавшись із Суржаном Олегом стало зрозуміло, що він і сам не розуміє в якій парії перебуває. Раніше він був правою рукою, сина Генерального Прокурора,  Пшонки Артема Вікторовича. А після втечі «тіньового Прокурора»  Суржан Олег почав представляти інтереси іншого депутата ВР, Валентирова Сергія від БПП. Про ці факти та інші більш детально ми напишемо далі.

Перший раз дії Лукаша зацікавили оновлену Службу Безпеки України у 2015 році, за тиждень місцевих виборів, коли він разом с Братищенко «ганяли» по місту на БРДМ та з автоматами АК почали розпивати алкогольні напої на центральній плошці міста.  

Bezymjannyj3.png

Bezymjannyj.4png.png


Всім розуміло, що Запорізька область прифронтова, і такі дії на думку Лукаша і Братіщенко повинні були ЗАЛЯКАТИ (впровадити терор) місцевих жителів та зменшити явку виборців. І дати їм шанс отримати перемогу на виборах. Однак така реакція викликала масове обурення містян і вище зазначена компанія була змушена «скласти» зброю та просто випивати у громадських місцях.  

Звісно на виборах кандидат в мери Братищенко набрав трішки більше 10% (чинний мер переміг з результатом більше 50%), а Лукаш лише пройшов, на рейтингу Радикальної Партії як перший кандидат у виборчому бюлетені. Можемо сказати, що два депутата які прийшли в міську раду по його списку набрали лише по 50 голосів, а це на місто з  населенням більше 30 000 громадян. Хоча дуже цікаво як цей Перевертень Партії Регіонів очолив Демократичну коаліцію в місті Токмак (а керівником Демократичної коаліції виступає депутат ВР від БПП Валентиров С). 

«Гучна більшість Меншості», феодальна Децентралізація «Генерал Губернатора».

Майже одразу Лукаш зрозумів, що більшість у місцевій раді не підтримує його дії, і за підтримки депутата ВР Валентирова Сергія він починає збирати коаліцію «демократичних сил», і одразу почалися не демократичні методи політичної діяльності. Адже його наставнику Валентирову потрібна влада в місті Токмак, якої осатаній не має.

 Почалася боротьба за місце секретаря міської ради. Постійні блокування трибуни майже с першої сесії, погрози депутатам різних політичних партій. Такі дії провели до того, що навіть кандидат від їхньої коаліції не витримав розмов «по понятіям» і залишившись в БПП почав виступати «розумним голосом» і критикувати Лукаша та його пропозиції.  Паралельно Лукаш почав «ломати»  депутатів Токмакської районної ради і вимагати виділити йому та його групі земельні ділянки. Для більше ефективного вимагання він заручився підтримкою Голови Районної Адміністрації Джіоєва Гурама. (Який 20.03.2017 року отримав протокол про корупційні дії та став відповідачем у судовій справі «Про системні корупційні дії»). Дії голові Районної Державної Адміністрації постійно визвали невдоволення серед населення та депутатського корпусу. Районна Рада депутатів більше п’яти разів намагалися винести йому кворум недовіри та попросити Президента звільнити Джіоєва Гурама, але як покаже час, бандитські методи будуть заважати депутатам завершити свою обіцянку , дану виборцям.

Враховуючи системність правопорушень та їх періодичність, далі в статті буде викладена хронологія подій. 20 травня 2016 року, До Лукаша, по  справжньому прийшло озвіріння та відчуття депутатської «недоторканості». Він звернувся, точніше запропонував свої послуги Губернатору Запорізької області Брилю. Про це Бриль сказав особисто, підтвердивши що до нього зверталися депутати на чолі із Лукашом. І як результат, дуже випадково, на сесію міської ради приїхав особисто Губернатор та його «патрон» депутат ВР Валентиров Сергій, Голова Районної Адміністрації Джіоєв Гурам, депутат обласної ради Суржан Олег, та звісно  до них приєднався перших рядах і сам Лукаш.  Подивившись відео візиту, стає зрозуміло, що Губернатор Бриль та а Валентиров погрожували депутатам на їх робочому місці. Та завадити депутатам голосувати за кандидата на пост Секретаря міської Ради від БПП Чуба О. Чому Губернатор Президента, Депутат ВР від БПП, Депутат від БЮТ погрожують депутатам, якщо ті виберуть секретарем депутата від БПП? Тому, що вони всі є послідовниками Партії Регіонів і вони вважають, що вони є закон. «І є інші, не законні методи» як сказав на зустрічі Генерал Губернатор Бриль. 


Bezymjannyj5png.png

На фото: Депутат ВР від БПП Сергій Валентиров, Губернатор Бриль, Голова Токмакської Районної Адміністрації та, чомусь не веселий,  Суржан Олег. Погрожують місцевим депутатам.

Яка може бути децентралізація? Напевно децентралізація це феодалізація, в їх розумінні.  В результаті «гості» зірвали сесію  в ТРЕТІЙ раз, а місто Токмак залишилося ще на місяць без секретаря та бюджетної ініціативи, а також без змоги нормально функціонувати.

«Побиття депутата від Блоку Петра Порошенко», тероризм та «робота» на проросійські ЗМІ.

16 червня 2016 року, місто Токмак вже пів року без секретаря міської ради та повноцінної роботи керівництва міста.  Депутати вже в котре намагаються відкрити сесію та проголосувати за кандидата від БПП. Лукаш наполегливо висуває свою кандидатуру емоційно виступаючи та погрожуючи кожному із-за трибуни. Наголошуючи, що за ним стоїть сам Губернатор та Валентиров Сергій. Коли депутати звернулися до органів міліції та місцевого прокурора Свистуна О. (звільненого особисто Луценко у 2017 році за не компетентність та бездіяльність) за допомогою у розблокуванні роботи міської ради, отримали відмову.  Депутати повернулись до сесійної зали і почали пропонувати голосувати за представника БПП, то Лукаш та його ті тушки почали кричати та вигнали частину депутатів із зали, залишивши лише 17 депутатів (рада не змогла голосувати за відсутністю кворуму).

На наступний день Лукаш погрожував фізичною розправою кандидату на пост секретаря, і вимагав відмовитись від кандидатури у його сторону.

21 Липня 2016 року. Нарешті депутати проголосували за Чуба О. на посаду секретаря. Лукаш та інші депутати так званих демократичних сил були не згодні з рішенням. Однак рішення набрало чинності і за нього проголосувала більшість депутатів.  Лукаш одразу  починає телефонувати своїм друзям із «тітуші» і майже одразу «випадково» будівлю міської ради оточили люди в балаклавах, заблокували входи, увірвалися до сесійної ради погрожуючи співробітникам поліції. Бандити в камуфляжній формі (з Токмака та міста Бердянськ, звідки депутат ВР Валентиров Сергій) зібрали депутатів які голосували за Чуба в одному місті і почали лити воду їм на голову (жінкам, пенсіонерам,..) та погрожувати.  І знову міліція і прокуратура не замічає що відбувається в місті, хоча будівля МВС в 20 метрах від будівлі Міської Ради.

 Bezymjannyj34.png

Bezymjannyj35png.png

Bezymjannyj36.png

Bezymjannyj37.png


Силою змусивши мокрого та наляканого чинного секретаря міської ради написати заяву декілька разів про складання депутатських повноважень, самі ж потім призначили секретарем помічника Лукаша (11 голосами), а сам Лукаш назвав себе «Председателем» міської ради.  Він і досі себе так називає.  

Такі дії компрометують Україну та патріотизм в цілому. Наприклад вже наступного дня, проросійськими експертами, була скликана прес-конференція для російських каналів (та заборонених Інтернет ресурсів) де заявляли що дії Лукаша та його банди це відображення Української Політики та Президента. 

Bezymjannyj39.png

Оце так підстава для України. Може він працює на розшарування ситуації в Україні і працює на Росію? Місто Токмак має стратегічне значення для Терористичних Організацій, як ворота з Маріуполя на Запоріжжя та Одесу.

Після «їхньої перемоги», як вони вважали,  Лукаш то його «тітушки» зібралися у місцевому кафе, у якому для них «накрив паляну» депутат обласної ради  від БЮТ Суржан О. («Подбором бойцов, логистикой, оплатой и прочими оргвопросами занимался довольно известный персонаж. По нашей информации, это был Олег Суржан – депутат областного совета двух последних созывов. Собственно, машина Суржана, «Ленд Крузер» с номером 55 99 . Святкувати довго не вийшло, інцидентом одразу зайнялася військова прокуратура та головне Управління СБУ по факту «Захоплення Будівлі органів влади та перешкоджанню діяльності представникам влади на їх робочому місці». Але напевно, за сприяння Генерал Губернатора Бриля (на той момент діючого генерала СБУ) справу закрили. Як змогли дізнатися, із відкритих джерел, що «Генерал Губернатор» Бриль отримав свої зіркові погони за «гарну» роботу на Закарпатській митниці (з якої був звільнений за корупцію) при підтримці Віктора Медведчука, за часів президенства Кучми Л.

Повернемось у місто Токмак. Депутати все-таки, змогли відстояти Чуба О., як секретаря міської ради. Написавши заяву до міліції про примусове написання заяви про складання повноважень. Чуб О. залишився на посаді, а Лукаш і його банда не соромлячись гуляє містом, та проводить у Запорізькому Медіа Центрі прес конференцію за підсумками захвату будівлі органів державного управління.  Аналізуючи тільки їх Пресс конференцію СБУ України може інкримінувати статтю 341 Кримінального Кодексу України,а саме по складу злочину. Лукаш Вадим та всі учасники які перешкоджали роботі органів місцевого самоврядування та захоплювали будівлю, або перешкодити нормальній діяльності органів місцевого самоврядування, можуть бути покарані обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самый строк.

Дуже цікаво, термін позивної давності ще не минув? Може хтось подасть заяву або органи СБУ почнуть працювати та забезпечать виконання закону України.

Хоча завдяки клопотанням юристів все ж таки змогли притягнути до відповідальності помічника Лукаша Вадима – Баздиря Генадія, який під час захоплення міської ради наніс умисні тілесні пошкодження депутатам. Органи міліції більше пів року не могли вручити йому підозру у скоєні кримінального злочину, доки один із потерпілих не прийшов до міського відділку міліції та не взявши їх за руку не привів до Баздиря Г. Який розпивав алкогольні напої в парку напроти поліції.

Bezymjannyj.40png.png

На фото: Баздирь Генадій за трибуною міської ради Токмака, під час захоплення органу місцевого самоврядування.

Але цікаво, у ході судового засідання,  стаття про захоплення будівлі з обвинувального вироку зникла, за клопотанням Прокурора Свистуна О. (якого на весні 2017 року звільнив Луценко Ю за бездіяльність), залишилась лише «навмисні тілесні ушкодження.

Цікавий факт Губернатор Бриль Нагородив Баздиря Генадія почесною медаллю Запорізької Обласної Державної адміністрації  «За вагомий внесок в розвиток Запорізької області». Цікаво, що такого зробив Баздирь Генадій, окрім терористичних актів в місті Токмак? Може просто вислужується господарям?

На тижні, після захоплення будівлі міської ради, злякавшись резонансу у засобах масової інформації, Лукаш та його банда вриваються у редакцію місцевої газети «Наше Місто Токмак». Погрожуючи її головному редактору, забороняють писати про їх дії та вимагають розголошення особистих даних журналістів, які вже написали матеріали та опублікували їх в газеті. Паралельно намагаються «освоїти» процес реформування газети та намагалися вказувати про «правильний» напрямок зміни форми власності видавництва (рейдерські дії). Хіба втручання в роботу ЗМІ це не злочин? Утримання головного редактора, це не тероризм?

Серпень 2016 року, для міста був відносно спокійним. Крім масової інформаційної кампанії, про можливі нові вибори та оновлення депутатського корпусу в процесі формування Об’єднаної Територіальної Громади. Але депутати на відміну від Лукаша читали закон Про Об’єднанні Територіальні Громади, де чітко зазначено, що міста обласного значення не можуть змінювати свої межі і з виборів 2015 року прирівнюються до ОТГ.

09 вересня 2016 року. Як зазначено у звіті місцевої поліції, невідомі, хоча Лукаша бачили на місці події, на двері секретарю міської ради Чубу О. підвісили гранату разом з механізмом само зведення при відкритті дверей квартири. Евакуювали пів будинку зусиллями місцевої поліції, однак чомусь органи СБУ не виїхали на мінування. Хоча це тероризм. Після розмінування стало зрозуміло що це копія бойової гранати РГД, але навчальна і використовується у грі в пейнт бол. Цікавий факт, Лукаш Вадим дуже полюбляє грати в цю гру з другом Дмитром. Який напевно і дав йому макет гранати, а далі справа навички, робити бойові розтяжки. Міліція побачила в цьому хуліганство та порушення громадського спокою. Однак юристи Антикорупційного Бюро вважають що такі, дії мають ознаки , кримінального злочину проти громадянської безпеки.  

Bezymjannyj41.png

Аналізуючи їх діяльність, стає зрозумілим що в них є напевно гасло «кожен місяць, новий злочин».

01 жовтня 2016 року. Депутати районної ради Токмака не задоволені роботою та корупційними діями Голови Токмакської Районної Державної Адміністрації Джіоєва Гурама. (Був присутній коли губернатор погрожував депутатам, перед спробою захоплення влади та будівлі міської ради) Скоріше за все голові районної адміністрації поставили план ( в межах програми «Вражай 2016») про захоплення новостворених об’єднаних територіальних громад в районі та захопити, як можна більше земель. Що стало остаточною причиною спротиву громад та районних депутатів. Коли депутати зібралися на чергову сесію щоб заслухати звіт голови районної адміністрації і висловити йому своє незадоволення, хтось (вже відомий Лукаш, згідно кримінальної експертизи голосу) пішов в магазин на вулиці Революційній придбати стартовий пакет. Вставивши у свій телефон зателефонував до поліції повідомив про начеб то замінування будівлі районної ради. Поліція евакуювала людей та закрила приміщення. Сесія була зірвана. І знову перешкоджання роботі органів місцевого самоврядування та телефонний тероризм (кваліфікація згідно Кримінального Кодексу України, як злочин проти громадськості). В той же день Лукаш був помічений у кампанії поки що голови районної державної адміністрації.

24 листопада 2016 року. Знову на черговій сесії Токмакської районної ради постає питання «Про недовіру голові Токмакської Районної Адміністрації Джіоєву Гураму». І тут починаються корупційні дії, які стали нахабніші за штурм та спробу захватити владу в Міській раді.  Люди в камуфляжній формі під керівництвом Лукаша заблокували президію (вже районної ради)  не даючи відкрити засідання. Пропонуючи не виносити рішення про недовіру корупціонеру. І коли депутати намагались самі розблокувати президію (і знову міліція не протидіяла незаконним діям) до зали зайшов Начальник управління внутрішньої політики Державної Обласної Адміністрації Олександр Зубченко (помічник Губернатора Бриля, який теж суто випадково був у місті Токмак).  Який погрожував всім депутатам та говорив про не законність та не санкціонованість діяльності органів місцевого самоврядування. Коли депутатів змусили піти до кабінету Джіоєва.

Нагадаємо, що Зубченко Олександр займає посаду начальника управління внутрішньої політики ОДА, напевно перешкоджати діяльності органам місцевого самоврядування та погрожувати це теж внутрішня політика губернатора Запорізької області.

Де вони на дуже високих тонах намагалися пояснити «хто вони і хто за ними стоїть» (губернатор, Валентиров депутат ВР от БПП). Після пресингу пішли на обід домившись про продовження сесії на 15.00. І знову коли депутати прийшли на робочі місця, хтось відомий повідомив поліцію про мінування будівлі. І знову поліція евакувало будівлю, що не дало змоги продовжити та зірвало сесію.

 Bezymjannyj44png.png

Bezymjannyj.45png.png

На фото Начальник управління внутрішньої політики Державної Обласної Адміністрації Олександр Зубченко, в день замінування та зриву сесії.

30 грудня 2016 року. Чому вже не 31 грудня? Тому що вони розраховували, що вже перевіряючі органи будуть у новорічних відпустках і не помітять.За часів князювання прокурора Свистуна. О.В. (2016 році), була створена «Консультативна рада» у складі місцевої прокуратури, яка повинна була грати роль не звичайної громадської наглядової ради. Професійні громадські ради є: при Генеральній Прокуратурі, НАЗК та навіть при НАБУ. Ну в цих випадках такі ради не є частиною структури правоохоронних органів і не можуть говорити  від їх імені, та не можуть консультувати когось в цих структурах. Тому що, державні правоохоронні органи та служби працюють тільки згідно штатного розкладу, законів про їх діяльність та затвердженої структури.

Навіщо створювати організацію «прокладку» можливо для спроб через цю «недопрокуратуру» збирати кошти або співпрацювати з рейдерами.  Хоча,  як каже сам Лукаш Вадим, якого було призначено вже звільненим прокурором Свистуном О.В.  – «для подолання корупції  та захисту законності».

Давайте подивимось ближче на склад цієї не зрозумілої навіть для ГПУ організації.

Лукаш В.О. – депутат Токмацької міської ради, голова Консультативної групи

Ця людина очолює клуб людей у військовій формі які прикриваючись балаклавами («масками патріотизму») захоплюють будівлі,кидають факели в будівлі місцевих органів влади, нападають на представників ЗМІ та інше. Ця людина може керувати ОПГ, а не бути дорадчим та інтегрованим органом при прокуратурі. Навіть не маючи юридичної освіти.  Хоча ця людина має відношення до прокуратури часів Пшонки. Тодішній депутат Артем Пшонка від партії Регіонів балотувався на окрузі де працює Лукаш. Напевно він часто доручав йому «порішати» деякі справи прокурорські.

Калюжний Я.П. – заступник керівника ГО Токмацького військово-історичного пошукового товариства «ВОТАН»,заступник голови Консультативної групи

Можливо досвід цієї людини буде потрібен. Напевно прокурорам потрібно брати металошукачі та досліджувати поля та архіви. А не займатися прямими обов’язками згідно закону України «Про Прокуротуру».

Андрієць А.Г. – член ГО «Хортицький Полк», секретар Консультативної групи.

Хортицький Полк це військова організація яка наприклад вже фігурувала в ЗМІ, коли за тиждень до місцевих виборів «пригнала» БТР до міста Токмак та влаштувала показ зброї, нападаючи на активістів інших партій. І цей «Хортицький Полк» приїхав на запрошення тодішнього кандидата в мери Братищенко. А міліція міста Токмак закрилася у відділку та боялася вийти на вулицю. 

Юрченко О.А. – пенсіонер, колишній працівник органів прокуратури.

Дуже цікаво, ця людина пройшла механізм очищення влади. Чи вона працювала за часів Артема Пшонки? Чому може навчити пенсіонер сучасну Прокуратуру у період Реформування?
Петренко К.М. – кореспондент газети «Вісник Токмаччини». Журналіст це добре, ставимо лайк. 
Мікша В.С. - депутат Токмацької міської ради.  Людина депутат від «Самопомічі» здобула освіту професійне училище та Аграрний Університет,  за спеціальністю, слюсар та механізатор. Одразу розумієш, чого може нарадити та проконсультувати прокурорів.

Курочкін В.В. - депутат Молочанської міської ради.  

Такі прізвища, Лукаш, Курочкін? Дуже багато збігів з Парією Регіонів. 
Ніколенко С.В. – заступник голови ГО «Токмацьке Об’єднання Воїнів АТО»

АТошники це напевно добре , патріоти. Але хто кого повинен контролювати? Прокуратура напів військові організації чи люди зі статусом АТО прокуратуру?

14 березня 2016 року, ця так звана Консультативна рада та інші тітушки Лукаша, під виглядом патріотичного маршу та вшанування воїнів АТО вчинили спробу підпалу будівлі міськвиконкому Токмака.

Bezymjannyj.47png.png

Bezymjannyj.50png.png

Bezymjannyj46.png

І напевно це стало останньою краплею для Києва.

А що прокурор Свистун О.В.?  Напевно за такі витівки та ще безліч чого, був 24 березня 2017 року, наказом 55К, був звільнений з займаної посади (без призначення на іншу) особисто Генеральним Прокурором України, поважним Юрієм Луценко. За невідповідність займаній посаді та бездіяльність.  

Bezymjannyj51.png

Новий прокурор, точніше виконуючий обов’язки прокурора Токмачиини,  Русанов О.  (висловлюючи позицію ГПУ) звільнив Лукаша наказом з символічним номером «шість» , та  ліквідував цю не потрібну організацію.

Bezymjannyj.52png.png

20 березня 2017 року. Пам’ятаєте корупціонера Джіоєва Гурама,  якому хотіли винести не довіру районі депутати? За те, що він незаконно видав дві ділянки землі площею АЖ 30 ГЕКТАР свої дружині.

Bezymjannyj53.png

Було вручено протокол про корупцію та відкриту судову справу.

І тут питання до Президента Порошенко. Пане Президенте, чи може корупціонер очолювати району державну адміністрацію?

І чому він працював під прикриттям запорізької Обласної Державної Адміністрації Бриля та депутата Верховної Ради від Вашою фракції Валентирова Сергія. Може їх відправити до звільненого Прокурора Свистуна?

І тут почалися незворотні дії. І вже другий помічник Лукаша Шмурін Дмитро, отримав підозру у скоєнні кримінальних злочинів.  Прокуратура разом із СБУ доклала зусиль і довела факт причетності Лукаша  у справах про телефонний тероризм та мінуваннях будівель органів державної влади та місцевого самоврядування. Спочатку його справу передали до міжрайонної прокуратури, бо у процес дізнання місцевою прокуратурою почали втручатися депутат ВР. Але з міжрайонної прокуратури справу Лукаша передали до обласної. По даним джерелам Антикорупційного Бюро України, в обласній прокуратурі доведуть справи до кінця. І обласний прокурор Романов Валерій Петрович готує вручення «Підозри у вчиненні кримінального злочину» не тільки у телефонному тероризмі, а й ще й захоплені будинків органів місцевого самоврядування.

Редакція буде звертатися до ГПУ та НАБУ з вимогою забезпечити законність  та вправність дій всіх правоохоронних органів по справах викладених  у статті. 

Олег Бойко. Антикор.


Новые обещания