Готові обороняти Україну: в Києві пройшов другий масштабний вишкіл з цивільної оборони

6 Фев 2022 20:06

Сьогодні у Києві за ініціативи Громадського штабу оборони й підтримки Національного Корпусу відбувся другий масштабний вишкіл для цивільного населення в рамках кампанії «Не панікуй! Готуйся!». На захід, що проходив на території заводу «АТЕК» і цього разу викликав ще більший інтерес киян, прибуло понад пів тисячі людей різного віку та статі, охочих отримати необхідні навички для захисту в разі воєнної ескалації з боку РФ.

За словами першого командира полку «Азов», лідера Національного Корпусу Андрія Білецького, в умовах, коли Кремль продовжує стягувати війська до наших кордонів – кожному українцю важливо бути готовим і знати, як захистити свій дім.

«В той час, коли ворог стоїть біля воріт, є орієнтація: ти за Україну чи проти. Тут ті люди, які за Україну. Але бути за Україну, трохи замало в такий момент. Бути готовими захищатися, битися, воювати за Україну – це нормально в такий момент. Бути готовими, знати для цивільної людини, що робити, як захистити свою домівку, як зберігати спокій на вулиці, як допомагати армії, як організувати медичну допомогу будь-якій людині – це нормально в цей момент. В той час, як влада говорить: «Не панікуй і забий, готуйся до шашликів», – ми говоримо просту річ: «Не панікуй! Готуйся!», – наголосив він.


Сьогодні програма вишколу, який проводять професійні інструктори й ветерани з бойовим досвідом, була ще більш насиченою. Учасники відпрацьовували навички поводження зі зброєю, прийомів і правил стрільби, роботи з технікою, проходили тренування з тактики дій малих груп піхоти, ведення ближнього бою й патрулювання території, надання медичної допомоги та евакуації поранених тощо. Також в рамках вишколу відбувся виїзд учасників на полігон для тренування з вогневої підготовки.


Генерал-майор Збройних сил України в запасі Сергій Кривонос зазначив, що українці не чують від місцевої та центральної влади жодної конкретики про те, «що робити в разі, якщо загудуть сирени», а лише заспокійливі заяви.

«Народ хоче почути від влади більш конкретні кроки, що робити кожному українцю. І коли ми чуємо про те, що не треба нервувати, не треба чекати війни, – я завжди кажу, що краще готуватись до найгіршого і рятувати свій народ. Тому дуже важливо, що на території столичного заводу «АТЕК» проходить вишкіл за участі сотень цивільних людей, які хочуть зробити свій внесок в обороноздатність України. Одне прохання до держави – не заважати цьому», – сказав він.

Новые обещания