Возбуждено дело в отношении экс-заместителя генпрокурора, который имел "долю" с бизнеса заправок БРСМ

13 Июн 2015 18:32

Глава СБУ не стал называть фамилию чиновника. «А то опять назовем, а вы будете говорить, что опять убежал».

Служба безопасности Украины открыла уголовное производство в отношении бывшего заместителя генпрокурора за получение преступных доходов от руководства нефтебазы "БРСМ-Нафта" в с.Крячки Васильковского района Киевской области.

"Коррупция уже нанесла удар и создала экологическую катастрофу - Васильковский район, нефтебаза. Почему она горела? Да потому что собственники позволили, бывший министр Ставицкий (экс) и все другие, крышевали, получали преступные доходы. Один из бывших заместителей генпрокурора. Уголовное производство сегодня СБУ зарегистрировала и мы настроены работать, и не надо нас останавливать", - заявил сегодня, 12 июня, глава СБУ Валентин Наливайченко, которого цитирует Интерфакс-Украина, пишет Антикор

По его словам, дин из бывших заместителей главы Генеральной прокуратуры Украины является совладельцем сгоревшей нефтебазы под Киевом.

«Мы сейчас прорабатываем материалы и показываем их генеральному прокурору. Это заместитель генпрокурора, который работал в октябре 2014 года и через оффшоры, и через другие аффилированные структуры был совладельцем этой незаконной нефтебазы», — сказал Наливайченко.

Глава СБУ не стал называть фамилию чиновника. «А то опять назовем, а вы будете говорить, что опять убежал», — отметил отметил он.

В то же время, как писала ранее "Прокурорская правда", рассматривая цепь событий, происходивших с "БРСМ-Нафта" накануне пожара на нефтебазе, еще осенью прошлого года на владельцев сети заправок выходили представили еще одного "топливного олигархап - владельца сети WOG Игоря Еремеева с предложением купить бизнес "БРСМ" за 50 миллионов долларов. Получив отказ, олигарх обратился за помощью в "отжиме" бизнеса конкурентов к двум заместителям генерального прокурора Украины, предварительно "мотивировав их" с помощью взятки в размере 14 миллионов долларов.

Вслед за этим сотрудникам прокуратуры Киевской и Харьковской областей была поставлена от тогдашнего 1-го заместителя главы ГПУ Николая Герасимюка поступила задача - заставить владельцев сети «БРСМ-Нафта» продать за бесценок заправки. Герасимюк утверждал, что он действует в интересах и по указанию зам генпрокурора Голомши. Также упоминались фамилии заместителя генпрокурора Анатолия Даниленко и его ближайшего соратника, начальника Управления внутренней безопасности ГПУ Игоря Билецкого.

Стоит отметить, что сегодня же со своим заявлением в СМИ выступили и представители сети автозаправочных комплексов "БРСМ-Нафта". В распространенном на их сайте заявлении они утверждают, что пожар на их нефтебазе в Васильковском районе возник вследствие теракта, а именно подрыва. Кроме того, в БРСМ пообещали награду в размере 1 миллиона гривен за информацию о заказчиках и исполнителяхи рассказали о череде террористических атак, которым подвергались объекты предприятия.

"Основной версией произошедшей на нефтебазе трагедии считаем умышленную диверсию. Инцидент является очередным в цепочке террористических атак на автозаправочные комплексы нашей сети с апреля 2014 года. Ни один из 7 инцидентов с выявлением взрывчатых веществ на территории АЗК сети "БРСМ-Нафта" правоохранительными органами не был должным образом классифицирован и расследован, а виновные до сих пор не найдены и не привлечены к ответственности, вопреки многочисленным официальным обращениям нашей компании", - заявил директор департамента стратегического маркетинга сети "БРСМ-Нафта" Александр Мельничук.

Политический фальтстарт Голомши! Прокурор который выпустил Лозинского и защищал воров и аферистов рвется в политику!

Або, як екс перший заступник генерального прокурора Голомша М.Я. став у ряд ошуканих шахраєм та аферистом Германовим Д.І.. Складається таке враження, що для деяких українських чиновників, навіть дуже високого рангу Інтернет взагалі не існує! Здавалось би, найпростіше, що можна зробити навіть самому, або доручити можливо більш «освіченому» в сучасних інформаційних технологіях помічнику – ввести в любій пошуковій системі прізвище «просителя» та отримати інформацію з відкритих джерел – хто, що, де і коли. Навіть, якщо і не вірити всьому, то загальний «фон» навколо стане зрозумілим дуже швидко. Не кажучи вже про спеціалізовані «закриті» бази, доступ до яких певно в таких чиновників існує. Потім, може навіть зателефонувати певно знайомим людям – також бувшим високим чиновникам та поцікавитись, як їх вже ошукав прийдешній «проситель».

Або, як перший заступник генерального прокурора Голомша М.Я. став у ряд ошуканих шахраєм та аферистом Германовим Д.І.. Складається таке враження, що для деяких українських чиновників, навіть дуже високого рангу Інтернет взагалі не існує! Здавалось би, найпростіше, що можна зробити навіть самому, або доручити можливо більш «освіченому» в сучасних інформаційних технологіях помічнику – ввести в любій пошуковій системі прізвище «просителя» та отримати інформацію з відкритих джерел – хто, що, де і коли. Навіть, якщо і не вірити всьому, то загальний «фон» навколо стане зрозумілим дуже швидко. Не кажучи вже про спеціалізовані «закриті» бази, доступ до яких певно в таких чиновників існує.

Потім, може навіть зателефонувати певно знайомим людям – також бувшим високим чиновникам та поцікавитись, як їх вже ошукав прийдешній «проситель».

Але, ні, так у нас в ГПУ, як виявляється, не роблять – прийшла до тебе людина, принесла лист, купу паперів до них, і відразу наш високий чиновник починає активно займатися… Виходячи за рамки службових повноважень, пише листи в інстанції, до яких по посадовим обов’язкам не має відношення, ставить на контроль., скеровує для розгляду і таке інше.

А все це чому? Тому що цей «проситель» певно наобіцяв віддячити горами золота та поверхами нерухомості, як в нього це заведено.

Тому що для «простих смертних» все залишилось як завжди. Навіть якщо твою скаргу приймуть та зареєструють, то проблема, викладена в ній, вирішена не буде. Буде чергова «відписка».

Річ йде про афериста та шахрая Германова Дмитра Ігоревича, що наразі ввів в оману та «розвів на довірі» першого заступника генерального прокурора України Голомшу Миколу Ярославовича.

Все почалося ще у 2004 році, коли на будівельному ринку України починалося певне зростання. Тоді всі, кому не було ліньки почали займатися будівництвом.

1. ЗАТ «ДБК №1» розпочинав будівництво за адресою: м. Київ, узвіз Герцена 32. Задля фінансування початкового етапу такого будівництва залучив ТОВ «Новітні будівельні технології-1», який залучив в свою чергу ТОВ «Тотем». Фізичні особи – інвестори внесли кошти у купівлю житлової нерухомості саме у ТОВ «Тотем». За рахунок вкладених коштів ПрАТ «Домобудівельний комбінат № 1» було розпочато будівництво та зведено декілька поверхів будинку, побудована підпірна стінка та виконані інші будівельні роботи на зазначеному об’єкті.

У 2006 році задля прискорення будівництва та стабільного фінансування будівельних робіт ПрАТ «ДБК № 1» було залучено до співпраці ТОВ «БІК Інтербудінвест», де директором та співзасновником на той час був саме той Германов Дмитро Ігоревич. ТОВ «БІК Інтербудінвест» на той момент мало ще один проект будівництва на проспекті Перемоги 131 у Києві і також на підставі договору з Службою Безпеки України, що додавало певної довіри до компанії. Проте, це не лише не прискорило будівництво, а навпаки, погіршило стан справ: і ТОВ «Тотем», і ТОВ «БІК Інтербудінвест», наразі, банкрути.

Намагаючись врятувати будівництво та врешті відбудувати наші квартири ПрАТ «ДБК № 1», звернувся за допомогою до Державної будівельної корпорації «Укрбуд», і отримав згоду на участь в будівництві. На цей час будівництво на об’єкті відновлено.

Проте, Германов Дмитро Ігорович, чиє керівництво вже призвело ТОВ «БІК Інтербудінвест» до банкрутства та «виведення» коштів, вдався до відвертих рейдерських схем та спроб по відчуженню проекту. Користуючись власними корупційними зв’язками з бувшим заступником Голови КМДА Кучуком Міхайлом Іллічем, він отримав нікчемні рішення суду, прикриваючись якими та не вклавши жодної копійки в проект така собі компанія ТОВ «ІБГ Київміськбуд» (Статуний капітал 10000грн., єдиний засновник саме Германов Д.І., зате яка звучна назва!!!) виказує претензії на право реалізації проекту.

Наразі ми маємо ситуацію, коли:

- «спір» між компаніями ТОВ «БІК Інтербудінвест» та компанія ТОВ «ІБГ Київміськбуд», що мають одного власника, позбавляє інвесторів законних прав на проінвестовані квартири та вирішує права ПрАТ «ДБК №1», при чому навіть не залучивши його стороною у справі;

- компанія ТОВ «БІК Інтербудінвест» під керівництвом Германова Д.І., отримавши багатомільйонні прибутки, банкрутує та намагається уникнути відповідальності перед інвесторами, які вкладали власні кошти у будівництво але не отримали житла,

- невідома компанія ТОВ «ІБГ Київміськбуд» намагається привласнити будівництво, не вклавши насправді жодної копійки, з наміром отримати додаткові надприбутки.

Тобто, ситуація з «Еліта-центр» - це простеньке «непорозуміння» у порівнянні з тим, що відбувається зараз.

Однак, навіть на цьому пан Германов Д.І. не зупиняється: розсилаються скарги у всі можливі інстанції, звинувачуються Державна будівельна корпорація «Укрбуд» та ПрАТ «ДБК №1» у неправомірних діях, що відволікає від будівництва об’єкту. Більше за те, ця група рейдерів намагається долучити ряд народних депутатів України до написання скарг на дії правохоронних органів, що стали на захист закону, та затягнути у корумповані відносини деяких відповідальних осіб правоохоронних органів.

За низкою вказаних фактів, за заявами інвесторів в Шевченківському РУ ГУ МВС України в місті Києві вже відкрито кримінальне провадження, де Германов Дмитро Ігоревич є головним фігурантом справи, а інвестори визнані потерпілими.

Крім цього, наскільки відомо, знову за безпосередньої організації пана Германова Дмитро Ігоревич здійснено розбійний напад на голову правління ПрАТ «ДБК №1» Скока Юрія Петровича з нанесенням тілесних ушкоджень з метою залякування задля заволодіння земельною ділянкою. Матеріали справи знаходяться в Солом’янському РУ ГУ МВС України в місті Києві.

Наскільки нам відомо, в за низкою вказаних фактів в ГУ МВС України у місті Києві відкрито декілька кримінальних проваджень, що були об’єднані, стосовно шахрайства при будівництві та продажу квартир на вулиці Автозаводській 29а та ще декількох об’єктах, де фігурантами є та ж ТОВ «ІБК «Інтербудінвест» та той же Германов Д.І.

Інвестори будинку № 2 по просп. Перемоги 131, що його будував ТОВ «ІБК «Інтербудінвест» та той же Германов Д.І. об’єдналися в громадську організацію і фінансують будівництво свого будинку власними силами, додатково вносячи власні кошти у будівництво, але шансів бути добудованим будинку № 3 (саме тут знаходяться квартири Національного банку України і СБУ), як і офісно-торгівельної частини цього будівництва, практично не існує, оскільки зібрані Германовим кошти на їх побудову були незаконно витрачені на інші цілі.

На нашу думку, кінцевою ж метою злочинних дій корупційної групи осіб на чолі з Германовим Д.І. є, у тому числі, «рейдерське» заволодіння земельною ділянкою на узвозі Герцена 32 з подальшою її реалізацією.

Задля запобіганню здійснення таких протиправних дій, Прокуратурою Шевченківського району міста Києва, відкрито кримінальне провадження за фактом незаконної реєстрації права власності за ТОВ «Інвестиційно-будівельна группа «Київміськбуд» на об’єкт незавершеного будівництва за адресою узвіз Герцена 32 в Шевчеківському районі міста Києва.

Зважаючи на всі наведені факти, за заявою ПрАТ «Домобудівельний комбінат № 1» Прокуратурою Шевченківського району міста Києва відкрито також кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння об’єктом незавершеного будівництва, що знаходиться за адресою: узвіз Герцена 32 в Шевченківському районі міста Києва.

Однак, всі зазначені кримінальні провадження можуть не мати свого логічного завершення, так як у зазначеній корупційній «схемі» Германов Д.І. відверто пропонує всім, до кого він «проривається» і хто ще не знайомий з його аферами великі хабарі у вигляді частки від ще навіть не збудованих будинків. До речі, він і не має намірів і можливостей їх будувати. Репутація Германова Д.І. та структур, з ним пов’язаних, не дає навіть можливості сподіватись, що хтось інвестує свої гроші в об’єкт, за яким вони стоять.

Таким чином ТОВ "Інвестиційно-будівельна група "Київміськбуд", яка не несла ніяких витрат по проектуванню, підготовці до будівництва та будівництву Об’єкта робить спроби його привласнити. Здійснюється спроба рейдерського захвату.

Проте, на жаль, це ще далеко не кінець. Германов Д.І. намагається використати у власних протиправних інтересах і правоохоронні органи. Так, на його неодноразові заяви, що містять склад злочину передбаченого ст. 383 та 384 КК України, реагують деякі працівники прокуратури шляхом порушення справ проти потерпілих від дій Германова та його угрупування. А це вже склад злочину передбаченого ст. 372 КК України.

Прикро, що органи та їх керівники, що покликані та призначені державою захищати права своїх громадян, не лише покривають – але й і діють в інтересах ненажерливих шахраїв, замість об’єктивного розгляду даної справи, та законного її вирішення, адже за самим визначенням діяльність органів прокуратури спрямована на всебічне утвердження верховенства закону, зміцнення правопорядку і має своїм завданням захист від неправомірних посягань.

І що далі робити «простим смертним», що вклали свої власні кошти в об’єкти Германова Д.І. та його «партнерів» ????

Шумиха вокруг выхода из тюрьмы убийцы-депутата Лозинского по … состоянию здоровья! разгорелась с небывалым размахом и явно долила масла в и так небезупречную репутацию правоохранительных органов. Причем всех и сразу! Судьям и так никто не доверяет давно, пенитенциарная служба ничем вообще не отличается (некоторые, наверняка, и не знают о ее существовании), прокуратура, правда, иногда проявляет себя и пытается поднять рейтинги какими-то достижениями.  В общем сложно нашим «правоохоронцям» разбираться с резонансными делами, тем более, когда предлагают кругленькие суммы для решения вопросов. Что касается Лозинского – вопросов поначалу было много, ответов мало.

Впрочем, как всегда. Но вдруг нашей бравой милиции под руководством господина Авакова с небывалой скоростью удается задержать осужденного депутата и посадить в СИЗО, а прокуратура молниеносно и сиюминутно открыла криминальное производство относительно должностных лиц Бориспольской колонии. И конечно же, все внимание перевели на судью, который принял скандальное решение выпустить осужденного на 10 лет по столь, казалось бы, несуразной причине.

Но поговаривают в авторитетных кругах, что чемоданчики за свободу Лозинского были занесены в правильные кабинеты ГПУ и прокуратуры Киевской области, а именно нынешнему первому заму генпрокурора Николаю Голомше и всем давно знакомому земельному королю – прокурору области Владимиру Бабенко.  Вкусы у этих деятелей немалые – по 2,5 лямов $ получили! Вот так то! А сейчас Бабенко всеми доступными способами пытается отвернуть от себя подозрение. Вносит апелляции в суд на решение суда, открываются дела и т.п. В общем, «жестко» реагирует на беспредел.


Новые обещания