Глава "Укртрансгазу": Коболєв має зобов'язання перед Яценюком

2 Фев 2017 13:47

Глава "Укртрансгазу" Ігор Прокопів заявляє, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв є креатурою екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та має зобов'язання перед ним.

Глава "Укртрансгазу" Ігор Прокопів заявляє, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв є креатурою екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та має зобов'язання перед ним.

Про це він розповів в інтерв'ю ЕП.

"Коболєв дійсно є його (Яценюка - Ред.) креатурою і має відношення до "Народного фронту" через екс-прем'єр-міністра", - сказав Прокопів, повідомляє: www.epravda.com.ua

"Але Коболєв ніколи не був в партії, він менеджер, а я є вихідцем з неї. Коболєв не має зобов'язань перед "Народним фронтом". Він має зобов'язання перед Яценюком. Все", - заявив глава "Укртрансгазу".

Прокопів також повідомив, що конфлікт між ним і Коболєвим був закладений 25 грудня 2015 року, коли при переході "Нафтогазу" від Міненерго в Мінекономіки НАК пролобіював собі в Кабміні новий статут.

"У ньому була узурпація влади. Якщо раніше для звільнення і призначення голови "Укртрансгазу" потрібно було погодження з міністерством, то за новим статутом будь-якого члена правління або главу можна звільнити за тридцять хвилин", - сказав глава компанії.

"Відразу змін ми не відчули, але коли в квітні 2016 року Арсеній Петрович пішов з посади, конфлікт почав наростати. У червні 2016 року "Нафтогаз" почав переписувати наш статут, який вони, до речі, не погодили з наглядовою радою. У новому статуті були обмежені всі наші права. Все: узгодження всіх договорів, процедур і призначень", - додав він.

"Ми потрапили у "вилку": з одного боку, вступив в силу закон "Про ринок природного газу", відповідно до якого наша відповідальність зростає, а за новим статутом повноважень ми вже не маємо. Почався дикий конфлікт інтересів", - підсумував Прокопів.

Як відомо, МЕРТ не повідомивши керівництво "Нафтогазу" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом".

Після цього розгорівся скандал: дії МЕРТ викликали занепокоєння керівництва "Нафтогазу" та Європейського банку реконструкції та розвитку.

19 вересня міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Пізніше, МЕРТ скасувало зміни до статуту НАК "Нафтогаз України", якими воно перебрало на себе функції з управління ПАТ "Укртрансгаз".

22 вересня Кабінет міністрів забрав у своє управління "Нафтогаз" від Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Раніше Коболев заявляв, що після повернення "Укртрансгазу" під контроль "Нафтогазу" Прокопіву доведеться написати заяву на звільнення.

Новые обещания