Дружина колишнього депутата-комуніста використовує бандитів для вибивання боргів

15 Фев 2017 10:04

Озброєні молодики вибивають борги для дружини колишнього нардепа від КПУ Юрія Гайдаєва.

Минулого тижня UA1 повідомляв про спробу захоплення офісної будівлі в Києві групою озброєних молодиків. Як виявилось, молодики приїхали «вибивати» борги на користь фірми «Аромаленд», власницею якої є Маргарита Гайдаєва, дружина колишнього народного депутата від КПУ Юрія Гайдаєва.

Цей депутат-комуніст запам’ятався своєю любов’ю до дорогих автомобілів та розкішного життя. Так, у грудні 2011-го журналісти «Української правди» помітили Гайдаєва біля Верховної Ради, коли він сідав у Porsche Cayenne. Вартість такого авто на той момент складала понад 150 тис. доларів. Нардепа зовсім не бентежило, що дорогий автомобіль не відповідав поглядам Комуністичної партії, які публічно висловлював Гайдаєв. На запитання журналістів, чому він не вибрав вітчизняне або китайське авто (на підтримку Компартії Китаю) депутат відповів, що вони «значно гірші».

Гайдаєв, який ніколи в житті не займався бізнесом, пояснював свої великі статки доходами дружини, яка має власний бізнес. До депутатства Гайдаєв працював чиновником у сфері медицини, а за прем’єрства Віктора Януковича у 2007 був міністром охорони здоров’я.

Дружина колишнього нардепа-комуніста Маргарита Гайдаєва є власницею фірми «Аромаленд» та головою офіційного представництва великої німецької фірми Bell Flavors & Fragrances, яка постачає сировину для харчових підприємств.

Борг, який виник в одного з харчових підприємств перед «Аромалендом», вирішено було «вибивати» за допомогою озброєних молодиків і погроз. І хоча в державній виконавчій службі відкрито виконавче провадження на користь фірми Гайдаєвої, вона все ж найняла доволі сумнівну групу осіб для залякування своїх боржників. Директор фірми «Аромаленд» Олександр Шроль у телефонній розмові підтвердив, що озброєні люди займаються вимаганням за наказом власників фірми.

Від імені пані Гайдаєвої діє Віктор Заєць, який і керував групою озброєних осіб. Дані про цього бізнесмена доволі суперечливі. З одного боку, він режисер, який навесні 2016 року презентував свій короткометражний фільм «Друзі», а з іншого, він, за його ж словами, «вирішує питання» з боржниками. Офіційно Заєць є співвласником ТОВ «Дішевські і партнери». У видах діяльності цього ТОВ вказано: діяльність у сфері права, театральна та концертна діяльність, сприяння ефективному веденню економічної діяльності.

Наразі невідомо, чим було залякування боржників озброєними людьми – театральною виставою чи сприянням ефективному веденню економічної діяльності. У будь-якому разі адвокати класифікують такі дії, як ті, що мають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, вимагання.

Також поки невідомо, як поставиться поважна німецька фірма Bell Flavors & Fragrances до дій свого офіційного представника. Навряд чи європейській компанії сподобається, що її діяльність буде пов’язано з кримінальними злочинами та рекетом. Позицію компанії Bell Flavors & Fragrances ми намагатимемося дізнатись у нашому подальшому розслідуванні. 

Новые обещания