Черняк продовжує вести бізнес в росії, а горілку "Хортиця" реалізує на окупованих територіях

13 Ноя 2022 17:23


Видання "Антикор" повідомляє, що в мгазинах тимчасово окупованого Мелітополя помітили горілку "Хортиця", яка  продається без акцизних марок, а етикетки на пляшках - на російській мові.

Як доказ цього, опубліковано фото датоване 5 листопада поточного року.

Чєрняк

Чєрняк

Крім цього, етикетка містить штрих-код, який починається на "462", що свідчить про російське походження "Хортиці".

Авторка публікації зауважує, що горілку «Хортиця» випускають заводи «Російська північ» у Вологодській області та «Джерельце і К» у Підмосков’ї. Обидва входять до алкогольного холдингу Global Spirits і займаються в росії випуском горілок «Хортиця», «Мороша» та «Первак». Кінцевим бенефіціаром холдингу Global Spirits є Євген Олександрович Черняк.

Проте, якщо раніше Черняк намагався приховувати факт наявності у нього виробничих потужностей на території країни-агресора, то з початком повномасштабного вторгнення він відкрито почав торгувати на території України продукцією, виробленою в росії. Журналістка нагадує, що на початку літа продукція ТМ «Хортиця» була помічена у київських супермаркетах. Про це повідомив OBOZREVATEL з посиланням на Facebook-сторінку блогера Олексія Мочанова. Проте вже за кілька годин обидва ці матеріали були видалені - як з OBOZREVATEL, так і зі сторінки Мочанова в соцмережі.

ТАкож авторка публікації звертає увагу, що згідно з податковою звітністю, ТОВ «Джерельце і К», розташоване в Підмосков’ї, в 2021 році заплатило до російського бюджету 9 947 583 338 рублів. А ще один горілчаний завод Черняка - ТОВ "Російська північ" - приніс скарбниці Російської Федерації 5 561 861 573 рубля. Торговий дім "Мегаполіс", який продає в Росії горілку Черняка, приніс бюджету РФ 50 960 000 рублів.

Загальним підсумком виходить, що торік три фірми Євгена Черняка принесли Росії як мінімум 15,5 млрд рублів. Гроші, які були конвертовані в танки, гармати, патрони, снаряди, літаки та ракети, що нищать українські міста та села, вбивають наших жінок, дітей, стареньких, солдатів.

Новые обещания