'Батькивщина' потребовала убрать Валерия Гелетея

25 Сен 2014 00:00

Фракция 'Батькивщина' призывает президента Петра Порошенко внести в Верховную Раду представление на увольнение Валерия Гелетея с должности министра обороны и готова инициировать внеочередное заседание парламента для рассмотрения этого вопроса.
 
Об этом говорится в письме председателя фракции Сергея Соболева к президенту Петру Порошенко, пишет Главное. 

'Від імені групи народних депутатів з фракції ВО 'Батьківщина' хочу висловити Вам як Верховному Головнокомандувачу України глибоке занепокоєння діями міністра оборони Гелетея Валерія Вікторовича', - зазначається у листі.

'Наявна у нас інформація свідчить, що прорахунки вищого керівництва збройних сил призвели до трагічної загибелі сотень українських бійців в оточенні під Іловайськом. Через незадовільну організацію тилового забезпечення АТО проходить в умовах постійного браку зброї, продовольства, обладнання. Преса рясніє повідомленнями про безгосподарність та корупцію в армії', - наголошується у документі.

Депутати підкреслюють, що 'публічною критикою командирів добровольчих батальйонів пан Гелетей принижує гідність українських патріотів, що захищають країну, та вносить конфлікт поміж підрозділів, що беруть участь в АТО'.

'Безпідставна заява пана Гелетея про застосування російською армією тактичної ядерної зброї, яка пізніше була спростована самим Міністерством оборони, дискредитує українське військове керівництво і підриває довіру до України поміж нашими міжнародними партнерами', - йдеться у листі.

'Подальше перебування пана Гелетея на посаді міністра оборони деморалізуватиме українські збройні сили і загрожує безпеці України', - наголошується у документі.

'У зв'язку з цим, прошу Вас, пане Президенте, як Верховного Головнокомандувача України, якнайшвидше внести до Верховної Ради України подання на звільнення Гелетея Валерія Вікторовича з посади міністра оборони і внести подання на призначення нового міністра. Фракція ВО 'Батьківщина' готова негайно ініціювати позачергове засідання Верховної Ради для розгляду цього питання', - підкреслює Сергій Соболєв.

Він також запевнив президента, що фракція 'Батьківщина', як і раніше, підтримуватиме усі питання, що посилюють обороноздатність нашої країни.

Новые обещания