Виктор Ющенко одним из первых поздравил Петра Порошенко

26 Май 2014 00:00

Шановний Петре Олексійовичу!

Щиро вітаю з обранням на посаду Президента України!

Ці вибори відбулися у надзвичайно тяжкі місяці боротьби за Україну як незалежну суверенну європейську державу. Вибори були законними і демократичними та завершилися чистою перемогою. Результат голосування засвідчує великий потенціал для єдності країни, підтверджує мудрість українців, їхню переконаність у виборі цінностей та майбутнього для своєї країни. Люди обрали демократію і свободу, європейський курс, подолання кризи в економіці, боротьбу з корупцією, активний діалог із західними партнерами і повагу в світі. Саме це відстоювали сотні тисяч українців на Майдані. Домігшись демократичних виборів Президента, українці проголосували насамперед за Україну і мир на своїй землі. Новий Глава держави отримує надзвичайну відповідальність за здійснення цих прагнень людей і має небагато часу для досягнення перших здобутків.

Вперше всі області України підтримали одного політика. Це безпрецедентний успіх і величезний кредит довіри людей. Це мандат на фундаментальні зміни у всіх сферах, на які очікує вся нація, це ресурс для політичної консолідації, це основа для найширшої міжнародної підтримки. Реформи мають розпочатися негайно. Вірю, що такі зміни будуть успішними. Провівши багато років в одній політичній команді, знаючи про Ваш патріотизм, енергійність, професійні якості, справжню відданість європейському курсу розвитку, переконаний, що гасла не залишатимуться словами, а перейдуть у справи.

Бажаю витримки, сил, енергії для досягнення на найвищій державній посаді усіх поставлених цілей. Нехай поряд з Вами буде міцна у своїй єдності, надійна професійна команда, а підтримка людей завжди додаватиме впевненості та допомагатиме долати будь-які перешкоди. Вірю, що разом з Вами Україна вийде з усіх випробувань сильною, незалежною, цілісною суверенною державою і посяде гідне місце у Європі та світі.

З найщирішими побажаннями,

Президент України (2005-2010 рр.)

Віктор Ющенко

Новые обещания