Пенсіонери перераховують тисячі гривень Батьківщині таємно, бо бояться політичних репресій, - Тимошенко

13 Апр 2017 19:30

Пенсіонери-спонсори політичної партії ВО “Батьківщина” регулярно вносять до партійної каси тисячі гривень, але бояться в цьому зізнатись через “політичні репресії”.

Про це лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила у сюжеті Мар”яни Мотрунич “Черга в касу” для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Пенсіонери-спонсори політичної партії ВО “Батьківщина” дійсно регулярно вносять до партійної каси тисячі гривень, але бояться в цьому зізнатись через “політичні репресії”.

Про це лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила у сюжеті Мар”яни Мотрунич “Черга в касу” для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Як показало розслідування програми та дослідження руху “Чесно”, вказані у фінансовому звіті “Батьківщини” спонсори - часто прості пенсіонери з Київської області. Частина з них навіть не знає, що є спонсорами партії, частина - дійсно проводила внески, але внески становили від двох до ста гривень. Водночас у партійному фінзвіті цим людям приписані регулярні внески по кілька тисяч гривень.

“Ми ніби сплачували взноси по 2 гривні. Один раз 4 було”, - розповідає спонсорка партії, на яку у фінзвіті записано внесків на 15 тисяч гривень.

“Я пенсії стільки не отримую”, - зазначила пенсіонерка на питання кореспондента про можливість внести на рахунок партії приписані їй 2 тисячі гривень.




Юлія Тимошенко на питання про різницю між реальністю та звітом переконує - людей залякали до того, що вони приховують своє спонсорство.

“Людей строго не судіть, що вони відповідають таким чином. Вони просто бояться політичних репресій”, - попросила Тимошенко.

Втім припущення про залякування викликали у пенсіонерів-внескодавців сміх.


Нагадаємо, розслідування програми показало, що у структурі власності фірм-донорів партії Батьківщина присутні нерезиденти України. Водночас закордонне фінансування партій заборонено законом. Головний офіс “Батьківщина” орендує за 2,5 млн грн у свого ж депутата Олександр Абдулліна.

У 2016 році з бюджету на ВО “Батьківщина” виділені лише 6,5 млн грн, бо партія не подала вчасно звіт. У 2017 році ВО “Батьківщина” згідно з даними НАЗК може розраховувати на 29 млн з держбюджету. Детальніший огляд фінзвітів парламентських партій тут.




Новые обещания