Обшуки у мера Ужгорода. Стала відома причина

20 Дек 2023 15:30

В Ужгороді виявлено схему з розкрадання бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту будівель комунального підприємства. Про це у середу, 20 грудня, повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Посадові особи Департаменту Ужгородської міської ради, комунального підприємства та місцевий підприємець налагодили схему з розкрадання бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту будівель комунального підприємства, – йдеться у повідомленні.

Для цього до актів виконаних робіт вносились неправдиві відомості щодо об’ємів та вартості робіт. Як наслідок сума завданих збитків становить майже 700 тисяч гривень, що підтверджується експертними висновками.

Сьогодні вранці поліцейські провели обшуки в адміністративних приміщеннях міськради та комунального підприємства, а також за місцями мешкання підозрюваних та інших причетних осіб.

На підставі зібраних доказів начальникові відділу одного з Департаментів Ужгородської міськради та директору комунального підприємства, а також підряднику повідомили підозру.

Їхні дії кваліфіковані за статтями про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і службове підроблення (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).


Новые обещания