Арсеній Яценюк озвучив три варіанти виходу з політичної кризи в Україні

9 Мар 2016 11:53

Він наголосив на важливості в найкоротший термін вибрати один із цих трьох варіантів.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вбачає три варіанти виходу з політичної кризи в Україні.

«Відновити діяльність коаліції, доформувати склад Кабінету міністрів України і рухатися далі шляхом реформ, так як альтернативи цьому не існує», – озвучив Яценюк перший варіант.

«Другий варіант – це коли президент України і фракція Блоку Петра Порошенка бере на себе відповідальність за формування нового Кабінету, нової програми і коаліції, презентує народу України і відповідним чином отримує підтримку», – наголосив він, пише hromadske.tv

«Третій варіант – це дострокові вибори», – підкреслив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це – найбільш неприйнятний варіант.

Він наголосив на важливості в найкоротший термін вибрати один із цих трьох варіантів: «Я запропонував свій – перший варіант. І сподіваюся, що учасники парламентської коаліції, в першу чергу це Радикальна партія і «Самопоміч», приймуть рішення про відновлення діяльності парламентської коаліції і про подальший рух шляхом реформ в Україні», - наголосив він.

«Чим швидше це питання буде вирішено, тим швидше ми будемо проводити ті зміни і реформи, яких потребує країна. Тому що внаслідок політичної невизначеності фактично всі процеси змін у країні призупинені. Відсутність стійкої парламентської коаліції і підтримки з боку цієї коаліції для уряду України є основною перепоною на цьому шляху», – підкреслив прем’єр.

Яценюк наголосив, що для будь-якого українського уряду найбільш важливе – «не потрапити в пастку, в яку попав чинний уряд, коли члени парламентської коаліції, які формували цей Уряд, відмовилися його підтримувати, причому абсолютно безпідставно».

«Сподіваюся на те, що парламентська коаліція відновить свою діяльність і ми будемо далі рухатися і боротися», – додав Яценюк.

Нагадаємо, Верховна Рада не змогла відправити уряд Яценюка у відставку.  При цьому, лідер фракції БПП у парламенті Юрій Луценко заявив про те, що у Раді почнуть переговори про створення нової коаліції під новий уряд.

Президент Петро Порошенко заявив, що не допустить дострокових парламентських виборів. В свою чергу, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє про готовність парламентських політичних сил до формування нової коаліції і нового уряду.

Новые обещания