Журналіст: Європа нас тупо прокинула...

10 Июн 2016 16:10

Перенесення навіть розгляду питання про безвізовий режим для України на вересень - це пряма демонстрація подвійних стандартів Європейського Союзу.

Viktor Shlinchak

Перенесення навіть розгляду питання про безвізовий режим для України на вересень - це пряма демонстрація подвійних стандартів Європейського Союзу. Так, ми гаяли багато часу на антикорупційне законодавство, спецконфіскації і політичні протистояння протягом двох років. Але нинішнє суто політичне рішення відкласти безвізовий режим для України на чергове "потім" - це безвідповідальність Європейського Союзу.

На жаль, це був останній шанс нам "проскочити" в безвіз. В кращому випадку безвізовий режим запрацює через рік. Якщо запрацює вже колись в принципі. Тому моя рекомендація - не чекайте манни небесної у вересні-жовтні-листопаді. І навіть у грудні не чекайте. Хто хоче їхати в ЄС - оформлюйте шенген.


Мій прогноз - у вересні також рішення не буде (попередньо нас мали розглядати "пакетом", який анонсували заслухати у жовтні). Але після канікул ЄС буде займатися не нами, а... наслідками референдуму в Великобританії, що може дати старт розвалу Євросоюзу подібно до того, як починав валитися СРСР.

І останнє. Цими рішеннями ЄС підриває віру в справедливість і в цінності, про які Євросоюз любить публічно розповідати. Зверніть увагу, після того, як Туреччина де-факто першою поставила Росію на місце, збивши її винищувач над своєю територією, країни-члени НАТО (а, по суті, ті ж само члени ЄС) не тільки не підтримали Туреччину, а навпаки зайнялись її відвертим "тролінгом" теж щодо безвізового режиму. Те саме відбувається і з Україною, яка зупинила Росію на своєму кордоні. Совпаденіє? Не думаю...




Новые обещания