Заступник міністра культури часів Януковича може очолити краєзнавчий музей

23 Янв 2015 23:43

Представники громадськості, які прийшли на засідання комісії не ставили під сумнів професійні якості кандидата на посаду директора музею.

Житомирський обласний краєзнавчий музей може очолити Віктор Балюрко, який за часів президентства Віктора Януковича займав посаду заступника міністра культури. Кандидатуру Балюрка 23 січня погодила конкурсна комісія обласної ради.

Віктор Балюрко під час співбесіди з членами комісії розповів, що має досвід роботи в музейній справі.

«Мені пощастило займатись цією роботою на посаді заступника міністра, мені пощастило очолювати делегацію України 2 рази на засідання комітету всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Ця делегація, яку я очолював, теж можу записати у свій актив, те що упродовж цих засідань ми у 2013 році добилися включення у список всесвітньої культурної спадщини трьох об’єктів з України», - розповідає претендент на посаду директора краєзнавчого музею.

Представники громадськості, які прийшли на засідання комісії не ставили під сумнів професійні якості кандидата на посаду директора музею, втім звернули увагу присутніх на те, що Віктор Балюрко займав державні посади за часів Януковича та був заступником губернатора Сергія Рижука, пише zhitomir.info/

За словами заступника голови обласної ради на посаду директора краєзнавчого музею відповідні документи подав лише один претендент, а конкурсна комісія оцінювала професійну відповідність, а не політичну.

«Тут більш люди, які є вузькопрофільними спеціалістами в галузях, і тут більше визначався професійний рівень людини, підготовка відповідність. Звичайно, що ще є політичний орган – обласна рада, тому що депутати визначають не тільки професійну доцільність, а й політичну, ви ж бачите, що були і політичні питання – минуле людей, де у яких партіях перебували і так далі. Якщо будуть політичні питання, інші - це вже на депутатських комісіях. Тут ми визначили професійність, відповідність і передали це на розгляд депутатів», - розповідає заступник голови обласної ради Руслан Годований.

Остаточне рішення про призначення Віктора Балюрка директором краєзнавчого музею буде прийматися на черговій сесії облради.




Новые обещания