Залізниця розпиляла між «прокладками» 19 мільйонів на креозот на третину дорожчий від наляканих виробників

20 Апр 2016 12:46

На тендер жоден з виробників не подався, залишивши розіграш 18,94 млн грн. маловідомим «прокладкам».

Філія «Центр управління промисловістю» Укрзалізниці 6 квітня акцептувала пропозиції  ТОВ «Преміум-стайл» (9,48 млн грн.) і ТОВ «Поліхім-альфа» (9,46 млн грн.) на постачання кам’яновугільного масла (креозоту) для просочування шпал по 6 154 і 6 144 грн за тонну відповідно. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Це приблизно на третину дорожче від цін виробників, пишуть nashigroshi.org

Запорізьке ТОВ «Варга» пропонує креозот по 4 250 грн без урахування доставки.

креозот продаж

Дніпропетровське ТОВ «Альтер груп» напередодні цього тендеру пропонувало «Укрзалізниці» креозот по 4 500 грн/т з урахуванням доставки, ПДВ та відстрочкою платежу на десять днів.

пропозиція альтер груп

На тендер жоден з виробників не подався, залишивши розіграш 18,94 млн грн. маловідомим «прокладкам». При цьому їхня загальна пропозиція була дешевшою від очікуваної ціни тендеру лише на 0,5%.

«Альтер-груп» надіслало «Нашим грошам» копію своєї скарги в Кабінет міністрів і «Укрзалізницю» на умови тендеру, які не відповідають принципам ефективності та прозорості у витрачанні державних коштів (ось повний текст спірного тексту договору, скарга фірми та відповідь залізничників).

У тому числі фірма скаржиться на невизначеність механізму підписання Акту звірки. На думку скаржника, це дає залізничникам можливість не підпісувати документ, а відтак і не оплачувати поставки. Оскільки замовник виставив умовою оплати саме підписання акту звірки, і лише через 30 банківських днів після цього почнеться перебіг строку оплати поставленого товару.

На ці скарги в «Центрі управління промисловості» відповіли відмовою. Відтак фірма-виробник не подала свою заявку на тендер через побоювання, що вона не зможе отримати грошей за товар без інших домовленостей з замовником.

Дніпропетровське ТОВ «Поліхім-альфа» зі статутним капіталом 2 тис грн. мешканки Новомосковська Оксани Ковері виграє креозотні підряди залізничників ще з часів Януковича. Загалом фірма виграла тендери на 38,33 млн грн.

Єдиним конкурентом «Поліхіму» на тендері було новомосковське ТОВ «Адвансен трейд» Олега Бабенко зі статутним капіталом 1 тис грн. Саме у Новомосковську розташовано один зі шпалопросочувальних заводів «Укрзалізниці».

Київське ТОВ «Преміум-стайл» зі статутним капіталом 100 грн зареєстрована у Києві на Юлію Єдноралюк з Хмельницька і Валентину Висоцьку з Донецька. Фірма вперше виграла держпідряд.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Фінко-груп». Фірма зі статутним капіталом 100 грн записана на Володимира Аполлонова з села Сатанівка Хмельницької обл. та Сергія Михальченка з смт Катеринопіль Черкаської обл.

Новые обещания