З'явилися нові подробиці у справі Юри Єнакієвського

6 Мар 2017 19:40

Кримінальні провадження проти колишнього народного депутата від Партії регіонів, соратника Януковича Юрія Іванющенка об'єднали, а досудове розслідування триває.

Кримінальні провадження проти колишнього народного депутата від Партії регіонів, соратника Януковича Юрія Іванющенка об'єднали, а досудове розслідування триває.

Про це повідомляють у Генеральній прокуратурі.

У ГПУ нагадали, що Іванющенку інкримінують організацію розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах на близько 177 млн грн під час укладання договорів між ДП "Держекоінвест" та ТОВ "Карпатибудінвест" з хабарем близько 650 млн грн.

Йдеться про розкрадання кіотських грошей на виконання капітального ремонту 38 об'єктів соціальної сфери у Луганській області, у населених пунктах окупованих бойовиками. Нині неможливо провести необхідні процесуальні дії, зокрема експертизи, для завершення розслідування.

Також у відомстві вказали на інше провадження.

Іванющенка підозрюють в організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ "Промринок", що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах, та організації підписання підробленого документу.

У жовтні 2015-го у вказаному провадженні його оголосили в розшук.

1 березня кримінальні провадження об'єднали в одне. Досудове розслідування за вказаними фактами триває.

"Прокуратура вживатиме всі передбачені законом заходи, щоб арешти, накладені на майно підозрюваного Іванющенка, зберегти в рамках подальшого розслідування об'єднаного кримінального провадження", - передають у ГПУ.

Новые обещания