Юрій Дерев'янко: «Порєшать» вже не вдасться…

13 Мар 2017 18:42

Апеляція громадянина Насірова розглядатиметься в понеділок — в Апеляційному суді Києва. Маю кілька думок з цього приводу як людина, що разом із активістами провела кілька ночей під Солом’янським районним судом минулого тижня.

Yuriy Derevyanko 

«Порєшать» вже не вдасться…

Апеляція громадянина Насірова розглядатиметься в понеділок — в Апеляційному суді Києва. Маю кілька думок з цього приводу як людина, що разом із активістами провела кілька ночей під Солом’янським районним судом минулого тижня.

Сьогодні раптом згадав картинку з Майдану, яка мене особисто колись дуже вразила. Я йшов з боку Бесарабки, і на перехресті Хрещатика і Хмельницького (біля ЦУМу) раптом побачив людину — простого майданівця в помаранчевій касці — яка регулювала дорожній рух. Тобто — добровільно працювала замість ДАІ, і, що найголовніше, всі автомобілісти її слухалися і рухалися відповідно до її команд. Помах руки — машини їдуть, помах ще — стоять, але йдуть пішоходи…

Тоді я вперше подумав, що свідомі громадяни — за потреби здатні змінити в цій країні все.

До чого я це веду?

Протягом кількох ночей такі ж самі свідомі громадяни примусили Солом’янський райсуд Києва нормально працювати і винести бодай-якесь рішення щодо Насірова. Ми розуміємо, що це — тільки невеличка перемога в одному з боїв, а справжня війна нас чекає попереду.

Але найближчий у часі бій — відбудеться в Апеляційному суді м. Києва, де незабаром очікується слухання апеляції екс-головного митника. Пропоную громадськості ВЖЕ ЗАРАЗ подумати, як домогтися адекватної роботи апеляційної інстанції. Готуватися треба заздалегідь. Всі побажання і зауваження можна писати в коментах, або мені в «лічку» ФБ.

Окремо хочу наголосити для правоохоронців: це не тиск на суд і не якесь там блокуваання, а нормальна і адекватна реакція здорових органів організму (громадськості) на страшну хворобу цього ж організму (тотальна корумпованість державних чиновників і суддів). Така ж реакція громади була і тоді, коли органи державної влади, зокрема, ДАІ, відмовилися виконувати свої функції на Майдані біля ЦУМу — громадяни взяли все в свої руки. Подужали тоді — подужаємо і тепер!

Ми просто вчергове хочемо показати владі, що суспільству вже НЕ БАЙДУЖЕ.

І «порєшать все в судах» — вже не вдасться.




Новые обещания