Яценюк похвалив «приватівського» шляховика за ремонт дороги, де за даними фіскалів вкрали 21 мільйон

13 Мар 2016 22:45

Премєр-міністр Арсеній Яценюк назвав дешевим і якісним ремонт дороги Львів-Івано-Франівськ, виконаний фірмою «ПБС».

Премєр-міністр Арсеній Яценюк назвав дешевим і якісним ремонт дороги Львів-Івано-Франівськ, виконаний фірмою «ПБС», повідомляється на сайті уряду.

Завдяки відкритим тендерам було зекономлено 30% від початкової проектно-кошторисної вартості ремонту дороги Львів-Івано-Франківськ: «Була конкуренція, були різні заявки. І ті, які виграли тендер, збудували якісну і набагато дешевшу дорогу», – підкреслив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 11 березня, в Івано-Франківську під час відвідання відремонтованої автодороги, пишуть nashigroshi.org

Нагадаємо, минулого року слідчі Івано-Франківського ГУ ДФС відкрили кримінальне провадження стосовно завищення вартості ремонту автодороги Н-09 Мукачеве-Івано-Франківськ-Львів на 22,12 млн грн.

Олександр Шевченко (в центрі у блакитній сорочці) залишився задоволений виступом Яценюка про "дешевший ремонт".

Олександр Шевченко (в центрі у блакитній сорочці) залишився задоволений виступом Яценюка.

Так, фірма «ПБС» вже отримала з держбюджету 90,45 млн грн. Для виконання робіт «ПБС» і його підрядник «Автомагістраль-Південь» придбали за 61,31 млн грн будівельні матеріали у фірми «Віта Констракшн», яка купила їх по ланцюжку у компаній «Скорзонера» і «Дріада Ріал Естейт». Остання у свою чергу закупила ці будматеріали у виробників по значно нижчих цінах. Завищення вартості будматеріалів склало 22,12 млн грн.

Як вказують слідчі, «Віта Констракшин», «Скорзонера» та «Дріада Ріал Естейт» є пов’язаними між собою фірмами, оскільки в них схожі адреси, одні й ті ж працівники, звітність усіх товариств подається з однієї електронної адреси та ІР-адреси.

Фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався до парламенту від «Блоку Петра Порошенка», але у вересні вийшов з фракції. Раніше він був директором курорту «Буковель» і ТОВ “Скорзонера”, яким через офшор «Шіллінгстон Груп Інк.» (Сент-Вінсент) володіють Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

Новые обещания