Як зникають гроші на будівництво "стіни" між Росією та Україною: розслідування

22 Сен 2016 22:49

Стіна на кордоні з Росією мала амбітну мету – захистити східні рубежі Європи від зазіхань агресивного сусіда.

Конструкція мала стати справжнім "Європейським валом", на кшталт Берлінської стіни або ж кордону між Сполученими Штатами Америки та Мексикою. Залізобетонну стіну з валами та сигналізаційними комплексами довжиною майже дві тисячі кілометрів мали звести впродовж трьох років.

Первинний кошторис "європейського валу" складав 18 мільярдів гривень. Не забарився й перший транш – без зволікань з бюджету виділили майже 165 мільйонів гривень. А вже у вересні 2014 року будівництво розпочали.

Арсеній Яценюк багато й часто говорив про "Стіну" перед парламентськими виборами. А після перегонів ажіотаж навколо будівництва раптом згас. Подивитися на проект "по-новому" Кабмін вирішив тільки у 2015 році, пише 24tv.ua

Грунтовно дослідужувати кошториси зведення "стіни" та співставити їх із реальними фактами цього літа взялася група депутатів. Підставою засумніватися у раціональному використанні грошей для народних обранців стала особиста екскурсія нардепів на будівництво.

Військова прокуратура Чернігівщини вже підтвердила факти шалених розтрат не за призначенням грошей, які були призначені на будівництво стіни. Кошти з бюджету зникали мільйонами у приватні кишені північних прикордонників. Схем для їх виведення також придумали чимало.

Більше про те, куди зникли мільярди гривень на будівництво "стіни" – дивіться у новому випуску "ЦРУ".

Новые обещания