Як Тимошенко "зраджувала" українському народу з МВФ

15 Июл 2016 13:15

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман оприлюднив документ, який доводить, що у 2008 році Тимошенко обіцяла МВФ зрівняти ціни на газ внутрішнього видобутку та ціни на імпортований газ.

"На жаль, часто буває так, що як тільки політик опиняється в опозиції він забуває, що він говорив, коли був при владі. В 2008 році ЮТ підписала меморандум з МВФ в якому підтримала встановлення ринкових європейських цін на газ. Щодо найбідніших верств населення, то їх вона заспокоювала - держава надасть всім, хто цього потребує субсидію.

Я впевнений, якби в 2008 році ми пішли цим шляхом, у нас не було б схем Онищенка. У нас не було б мільярдних крадіжок. І ми були б енергонезалежними вже сьогодні.

І все це ще раз говорить про те, що популісти, які сьогодні нас критикують за рішення, які вони ще пару років тому гаряче підтримували - просто вкотре обманюють людей", - прокоментував документ Гройсман на власній сторінці у "Фейсбуці".





Як уже повідомлялося, виступаючи у Верховній Раді, Гройсман зазначив, що такий документ існує.

"Що стосується тарифів. Дякую народним депутатам за те, що оприлюднили дуже важливий документ. Один лідер однієї політичної сили говорить про український газ за 20 доларів, що є повною нісенітницею. Але говорити - це оголтєлий популізм. У 2008 році 31 жовтня був підписаний Меморандум з МВФ. Я не підписав жодного меморандуму, а от є підписи, зокрема прем'єра Тимошенко. І от в пункті 17: "До кінця 2011 ми (уряд) зрівняємо ціни на газ внутрішнього видобутку та ціни на імпортований газ", - сказав Гройсман.

Він додав, що ці плани треба було втілити в життя: "Це те, що було зроблено нинішнім урядом, але якби це було зроблено в 2011, Україна вже була би енергоефективною, і не було б схем Онищенка, і в багатьох у цьому залі не було б над дорогих літаків і яхт".

Новые обещания