В.о директора Держгеонагляд Бояркіна судитимуть за незаконне збагачення та продаж посад

25 Ноя 2016 17:36

Віталій Нельга, який нещодавно очолив КП «Кіровгеологія», купив собі цю нову посаду у очільника Держгеонадра Миколи Бояркіна за 1,5 млн. грн. Саме такі свідчення співробітників Держгеонадра сьогодні перевіряє  НАБУ. 

Днями НАБУ офіційно повідомило, що відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення в.о керівника Держгеонадра Миколи Бояркіна. У свій декларації про доходи від зазначив, що спільно з членами родини заробив дохід в розмірі 2,496 млн гривень. І при цьому, згідно з матеріалами досудового розслідування, сукупна вартість придбаних Бояркіним в період з жовтня 2015 по лютий 2016 року активів, зареєстрованих на його матір, становила 6,2 млн гривень. 

Таким чином «зайвих» у Бояркіна виявилося маже 3,7 млн. грн. Легалізувати їх чиновник спробував через договір займу, який надав на вимогу слідчих НАБУ. У договорі вказано, що  «зайві» гроші він позичив. Однак, правоохоронці запримітили у документах Бояркіна одне «але». Договір займу вказує на те, що він був підписаний у м. Дніпро, проте, на час його укладання м. Дніпро все ще залишалося Дніпропетровськом. Звичайно, що у надможливості Бояркіна пророкувати події (зокрема, голосування за перейменування міста), слідчі не повірили і додали до статей підозр Бояркіну ще й фальшування документів та спробу приховати злочин. 

Звідки Бояркін заробив свої зайві мільйона, напевно знають деякі з його колег із Держгеонарда. Всі вони наразі надають свідчення в НАБУ. Покази сходяться на тому, що збагатився екс-очільник держпідприємства на хабарах. І хоч ті, хто такі свідчення надають, самі не особливо «білі та пухнасті», проте вони вирішили піти на співпрацю зі слідством. 

Один зі своїх хабарів, як сказано в одному з протоколів допиту, Бояркін отримав за лобіювання на посаду генерального директора КП «Кіровгеологія» Віталія Нельги. ЗМІ вже багато писали про те, що Нельга немає ані профільної освіти, ані досвіду роботи у галузі геології.Більш того, його керування на новій посаді вже призвело до протестів колективу, які незгодні з його некомпетентними рішеннями. 

Слідчі НАБУ свідчення про продаж посади у «Кіровгеології» наразі перевіряють. У разі, якщо інформація знайде своє підтвердження, то і самому Нельзі загрожує кримінальна відповідальність. Прогнозовано, що не омине цей скандал і міністра екології Семерака, якому підсунули на підпис наказ про призначення Нельги.

Джерело

Новые обещания