"Укргаздобыча" даст Пинчуку поиметь еще 1 миллиард

6 Мар 2017 14:14

ПАТ «Укргазвидобування» з 26 січня по 1 березня за результатами тендерів повідомило про намір укласти низку угод із ТОВ «Інтерпайп Україна» про закупівлю сталевих труб на загальну суму 1,15 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

ПАТ «Укргазвидобування» з 26 січня по 1 березня за результатами тендерів повідомило про намір укласти низку угод із ТОВ «Інтерпайп Україна» про закупівлю сталевих труб на загальну суму 1,15 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Загальна очікувана вартість закупівель становила 1,17 млрд грн., відтак формальна економія складає 1,7%.

Перший договір із фірмою Віктора Пінчука вже підписано 24 лютого. До літа поставлять 2 510 безшовних та електрозварних прямошовних труб на 107,93 млн грн. (повний перелік із цінами – у таблиці нижче). Виробниками є ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб», ПАТ «Інтерпайп НТЗ», ПАТ «Інтерпайп НМТЗ», ВАТ «Первоуральський новотрубний завод» (Росія).

Єдиним конкурентом на цьому тендері було ТОВ «Інко-Профіт» Дмитра Закори, засновниками якого раніше були Андрій Лябогов, Іван Осколков і Володимир Телевной.

Крім того, придбають 19 037 т різних обсадних труб виробництва заводів «Інтерпайпу», Росії, Німеччини та Австрії на 1,04 млрд грн.

Конкурентами за окремими лотами були «Інко-Профіт», ТОВ «Дніпровський трубний завод», ТОВ «Нафтосервіс», ПІК «Енерго-Інвест» Ігоря Шаповала і Світлани Чумакової, «Jiangsu Chang Bao Steel Tube Limited Co.» (Китай). Ціни останніх двох фірм за двома лотами були відповідно на 0,2% і 14% нижчими, але їх відхилили через якісь невідповідності вимогам тендеру.

Також держкомпанія планує замовити 173 т електрозварних прямошовних труб для обсадних колон російського виробництва на 5,11 млн грн.

У цьому випадку дорожчими конкурентами були сєвєродонецьке ТОВ «Компанія «Максімет» луганчанина Дениса Сафонова і дніпровське ТОВ «Укрстальпостач» нікопольця Віталія Хараїма.

Усього за 2016 рік «Укргазвидобування» купило в «Інтерпайп Україна» труб на 957,07 млн грн. Першим заступником Прохоренка є Олександр Романюк, який раніше був радником гендиректора групи Пінчука «East One».

Голова правління держкомпанії Олег Прохоренко в інтерв’ю «Громадському» пояснив це тим, що компанія Пінчука – найбільший виробник труб в Україні.

«І «Нафтогаз», і «Укргазвидобування», і до мене, і зі мною багато років купували труби в «Інтерпайпа». Це найбільший виробник, він робить той асортимент, який потрібен «УГВ». Якщо у вас є інші виробники – будь ласка, нехай приходять на «Прозорро», – сказав Прохоренко. 

oligarh.org.ua

Новые обещания