Україна ще не задіяла у контрнаступі основну бойову міць

19 Июл 2023 02:49


Сили оборони України розпочали контрнаступ 5-6 тижнів тому і ще не задіяли значної частини своєї бойової міці. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє "ДС" із посиланням на CNN.

"Це почалося близько п'яти чи шести тижнів тому, і різні військові навчання, які були проведені заздалегідь, передбачали певні рівні просування, і які сповільнилися. Чому? Тому що в цьому різниця між війною на папері та справжньою війною. Це справжні люди у справжніх машинах, які розчищають справжні мінні поля і справді вмирають. Тому, коли це відбувається, підрозділи сповільнюються, і це правильно, щоб вижити та пройти через ці мінні поля", — сказав Міллі.

За словами американського генерала, уповільнення контрнаступу не є провалом.

"Це далеко не провал. На мій погляд, я думаю, що ще зарано робити такі заяви. Я думаю, що попереду ще багато боїв", — сказав він.

Міллі також додав, що Україна має "значну бойову міць, яка ще не задіяна" у контрнаступі.

"Я не говоритиму, що відбудеться в майбутньому, тому що це буде українське рішення щодо того, де і коли вони введуть свій резерв і т.д. Зараз вони зберігають свою бойову міць і повільно, обдумано і неухильно прокладають собі шлях через усі ці мінні поля", — пояснив він.

Новые обещания