Українські ліві – в центрі уваги європейських парламентарів

1 Июн 2016 19:47

Велике політтурне лідера СЛС Василя Волги виявилося вдалим.

Весь минулий тиждень пройшов в європейському політикумі під егідою політінформації на українську тематику. 23 травня перед Європейськими об'єднаними лівими з доповіддю про ситуацію з правами людини в Україні виступив лідер ПП «Союз Лівих Сил» Василь Волга. Потім його запросили до Берліну та Риму: там теж зустрічі, питання, підсумки.

Треба зазначити, що європейці захотіли дізнатися про ситуацію в Україні від лідера опозиційної політичної сили, що різко критикує чинну владу і яка не представлена у Верховній Раді України. Це говорить про те, що Європарламент вже не довіряє представникам офіційної української влади, яка не виконує свої зобов'язання щодо захисту прав громадян своєї країни і не зважає на думку суспільства.

У середовищі світових політиків зріє розчарування українськими правлячими колами. Їх все більше дратує факт, що  в Україні не можуть вирішити проблему на Донбасі, запобігти діям праворадикальних угруповань, покінчити з корупцією і дати шанс на існування громадянському суспільству.

Доповідь Василя Волги багато в чому підтвердила побоювання західних політичних лідерів: порушення прав людини в Україні мають системний характер, і викликані тим, що влада проводить соціально-економічний курс, що не відповідає вимогам громадянського суспільства. Свого часу це призвело до повалення режиму Януковича, проте діюча українська влада не зробила відповідних висновків. Сьогодні влада намагається придушити соціальний протест, чинить тиск на лівих активістів. Василь Волга привів чисельні підтвердження екстремістських методів боротьби з інакомисленням, підкресливши, що влада захищає праворадикальні угруповання не тому, що розділяє їх погляди, а для того, щоб тиснути на незгодних.

«Демонстративне зневажання основних принципів права і демократії посилює напругу, поляризацію і нетерпимість всередині українського суспільства. Створює ідеальне середовище для росту екстремізму, тероризму і кримінального розгулу. Створює реальні ризики для дезінтеграції країни », - заявив Василь Волга.

Саме тому Європа придивляється до лівих, бо бачить перспективу продуктивного спілкування та розуміння один одного. Західні політики вже заявили, що мають намір більше працювати з українським лівим рухом і тими політичними силами, які сьогодні він об'єднує.

                                                                                                    

 

Новые обещания