"Тату, в мене на руках помер солдат": житель Приазов'я розповів про кривавий день народження сина

27 Мар 2017 15:43

Житель Генічеська Херсонської області Віктор Драчук розповів про розлуку з сином Любомиром, який пішов воювати на Донбас.

Житель Генічеська Херсонської області Віктор Драчук розповів про розлуку з сином Любомиром, який пішов воювати на Донбас. Історією він поділився з виданням "Крим.Реалії".

За його словами, Любомир є випускником військової академії, офіцером. Через переконання, що Батьківщину треба захищати, написав рапорт про бажання вирушити на фронт. Любомир пішов воювати в 23-річному віці.



"Виховання було таке, він не міг відсидітися в тилу. Можна сказати, батько боровся за незалежність, а син тепер її відстоює", – розповів Драчук.

Примітно, що сам батько бійця АТО ще в радянські часи активно займався суспільно-політичною діяльністю.

Чоловік зазначив, що одна справа, коли теоретично знаєш, що війна десь іде, а інша справа – коли твоя дитина йде на війну.

"Почуття суперечливі: як батько хотів, щоб він був удома, але я це ніколи йому не скажу. Я пам'ятаю цей день, коли він написав повідомлення, що його відправляють у Дебальцеве. Ми, звісно, купили все, що потрібно. Ще час був такий, узяли позику, купили йому бронежилет, окуляри, каску, аж до ножа, нічого такого не видавали. У Дебальцеве, слава Богу, не потрапив, його перекомандирували, потім у Бахмуті захищали збройові склади, майже рік уже під Авдіївкою. Кожного дня молимося", – розповідає батько воїна АТО.












Також чоловік розповів, як одного разу хотів привітати сина з днем народження. Коли зателефонував до нього, виявилося, що роту Любомира якраз розстріляли. За його словами, цей момент залишиться в пам’яті на все життя.

"Напевно, це залишиться в пам'яті на все життя. 17 серпня я телефонував йому з Польщі, хотів привітати з днем народження. А він каже: тату, мені зараз не до того, у мене на руках помер мій солдат.  Це було саме тоді, коли йому виповнилося 25 років", – розповів Драчук.

Новые обещания