Свідоме затягування із призначенням голови одеського теруправління НАБУ, можливо говорить високі ставки на цю посаду" - експерт

7 Фев 2017 13:09

Призначення керівника тер управління НАБУ південного регіону повинно проходити із залученням громадських активістів та моральних авторитетів.

Свідоме затягування із призначенням голови одеського теруправління НАБУ, можливо говорить про високі ставки на цю посаду" - таку думку висловив політолог та директор інституту глобальних стратегій, Вадим Карасьов, коментуючи черговий зрив призначення керівника одеського територіального управління НАБУ, дільність якого поширюється на херсонську, одеську, миколаївську та кіровоградську області.

«Призначення керівника тер управління НАБУ південного регіону повинно проходити із залученням громадських активістів та моральних авторитетів, але якщо вже понад пів року саме громадська рада блокує призначення голови цього управління, через що виникає питання, доброчесності самого органу?», - зазначає політолог.

Експерт пропонує детально розглянути кадровий склад та їх практичний досвід, і чи може він відповідати високим критеріям доброчесності, якого вимагає орган такого роду.

Редакція відзначає, що до складу цієї Громадської ради НАБУ входить Іван Грішин, який також очолює одне з столичних відділень партії «Нові обличчя». А лідер цієї партії скандально відомий мер міста Ірпінь Володимир Карплюк фігурує аж у трьох карних справах одночасно. Ще один член ради – Олександр Боришкевич, колишній помічник народного депутата Артура Палатного – власника скандальних київських стріп-клубів «РІО» та «Мандарин». Є у складі ради юрист Сергій Гребенюк. Він захищав у суді Віктора Пилипишина, якому правоохоронні органи закидають нанесення збитки громаді на 15 мільйонів гривень, які він нібито вчинив, працюючи керівником адміністрації Шевченківського району Києва.

«Кадри з неоднозначною репутацією у громадській раді, практично не зможуть провести критично важливу для країни реформу, адже й самі вважаються частиною такої системи. І кожна гучна справа може бути оскаржена, через неоднозначність бекграунду тих людей, які обирали керівника управління, що однозначно буде використовуватися в медіапросторі”- каже Карасьов.

«Треба не зловживати механізмами громадського контролю при обранні керівника на таку відповідальну посаду, бо так можна зовсім знівелювати та втрати довіру до такого інструменту, як громадський контроль», - додав експерт.

«Не виключаю найближчим часом масштабну медіа кампанію навколо цього призначення, адже одеське теруправління НАБУ захоплює величезне коло інтересів і схоже хтось хоче поставити на це місце зручну людину» - підсумував політолог.

Новые обещания