Судді з Києва "подарували" елітну квартиру в самому центрі міста

20 Окт 2016 13:32

У січні 2015 року суддя Київського адміністративного апеляційного суду Світлана Шелест стала власницею трикімнатної квартири в центрі столиці.

Елітну нерухомість в "Липській вежі", ринкова вартість якої хитається від 20 до 50 мільйонів гривень, згідно з витягом з реєстру нерухомості, їй подарували.

Клубний будинок "Липська вежа", в якому отримала мільйонний подарунок суддя Шелест, розташований в урядовому кварталі, на вулиці Інститутська, 18а. Буквально в кількох хвилинах від Верховної Ради, Кабміну та НБУ.

Разом з квартирою площею 148 квадратних метрів судді подарували місце для паркування на 13 метрів квадратних, вочевидь, для "Лексуса", на якому Шелест зазвичай їздить.

У декларації за 2015 рік Світлана Шелест зазначила 2 мільйони 800 тисяч гривень "подарунків, призів, виграшів" при 236 тисячах гривень річної зарплати.

За словами старшого аналітика Transperancy International Дмитра Якимчука, цифра з графи "подарунки" може бути відображенням вартості квартири, вказаної в договорі дарування, яка часто не збігається з ринковою вартістю.

На корупційні ризики в майновому стані судді Шелест звернуло увагу Національне антикорупційне бюро під час підготовки аналітичних довідок щодо суддів, які проходили переатестацію Вищою кваліфкомісією.

Попри це, у травні цього року Світлана Шелест пройшла кваліфікаційне оцінювання у ВККС, закріпивши за собою право на посаду. Суддя надала ВККС письмові пояснення з питань, зазначених у довідці НАБУ, однак на співбесіді їх не обговорювали.

Натомість суддю запитали, чи не відчувала вона приниження, коли письмово обґрунтовувала походження свого майна.

На запит журналістів "Наші гроші. Досудилися" у ВККС відповіли, що Світлана Шелест обґрунтувала законне походження нерухомості. Проте як саме вона це зробила – ніхто не уточнив.

Сама суддя Шелест відмовилася коментувати журналістам, хто і за що дарує їй апартаменти, зазначивши в коридорі суду, що вона працює.

Повний випуск програми дивіться за посиланням.


Джерело: 24 Канал


Новые обещания