Суд звинувачує колишнього «регіонала» Євгена Казьміна в сепаратизмі

13 Май 2016 21:22

У столиці заарештовано колишнього депутата від Партії регіонів, власника «КВВ Груп» Євгена Казьміна. Його звинувачують у сепаратизмі і зраді батьківщині.

Як повідомляє джерело в Шевченківському районному суді Києва, Євгенія Казьміна підозрюють у кримінальному порушенні 110 статті КК України, а саме у фінансуванні дій, скоєних із метою зміни меж території та державного кордону з корисливих мотивів за попередньою змовою з групою осіб. 

Суд обрав колишньому «регіоналу» найсуворішу міру запобіжного заходу - утримання під вартою. Адвокати Казьміна клопочуть, щоб їх підопічного випустили із суду під заставу, однак, з огляду на всі обставини, слідство бачить істотний ризик, що підприємець спробує сховатися за межі України, пише Главком

У суду є низка доказів про причетність Казьміна до протизаконних дій, що загрожують національній безпеці України, йдеться в повідомленні. Крім того, у розпорядження слідства потрапили матеріали, які свідчать про хід будівництва безкоштовного житла в Криму для співробітників ФСБ і МВС Російської Федерації, яким керує компанія Казьміна.

Нагадаємо, раніше Казьмін засвітився в скандалі, пов'язаному з рейдерським захопленням столичного машинобудівного підприємства «АТЕК».

Довідка: Євген Казьмін є власником холдингу «КВВ Груп», який входить до трійки найбільших операторів України зі збору та переробки відходів металургійних підприємств і брухту. Компанія зареєстрована в Севастополі, там же знаходиться і її головний офіс. Річний оборот «КВВ Груп» перевищує 10 млрд грн.

Новые обещания