Суд відібрав ставок, який «регіонал» орендував по 200 гривень за гектар

8 Мар 2016 13:16

Суд визнав недійсним договір користування ставком 11,08 га на території Зеленівської сільради. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 12 лютого.

Суд визнав недійсним договір користування ставком 11,08 га на території Зеленівської сільради. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 12 лютого.

У 2013 році Запорізька облрада передала ставок на 10 років в оренду Сільськогосподарському виробничому кооперативу «Україна» для риборозведення та підтримки зеленого туризму. Вартість оренди склала 200 грн./га.

Прокурор вважає, що передаючи ставок в оренду облрада перевищила повноваження, оскільки йдеться про водний об’єкт місцевого значення. Суд із цим погодився і зауважив, що таке право мала облдержадміністрація.

Крім того, у договорі оренди не було враховано користування земельною ділянкою під водним об’єктом. Згідно з законодавсвом, даний ставок не може передаватися в оренду окремо від землі під ним, пишуть nashigroshi.org

Однак позов про повернення ставка суд не задовольнив, тому що він передавався виключно в користування і кооператив не став його власником. Крім того, водойма і земля під неї не можуть передаватися і повертатися окремо.

Оскільки прокурор повідомив, що кооператив продовжує користуватися ставком, то суд зазначив, що ефективним є інший спосіб захисту – вимога облдержадміністрації від імені держави усунути перешкоди в користуванні і розпорядженні ставком.

У держреєстрі члени кооперативу «Україна» не вказані. Бенфіціаром записаний Петро Денченко, директор кооперативу. Денченко був депутатом Приморської районної ради від Партії регіонів (2010-2015). На останніх виборах переобраний не був.

Новые обещания