Столичне БТІ очолив менеджер скандального забудовника та розпильника

15 Авг 2016 13:03

Київське міське бюро технічної інвентаризації (КП «КМ БТІ») змінило директора.

Київське міське бюро технічної інвентаризації (КП «КМ БТІ») змінило директора. Замість Василя Сенчука комунальне підприємство очолив Білич Віктор Олександрович.

Упродовж останніх 15 років, з 2001 р., Київське БТІ незмінно очолював Василь Сенчук. Офіційних причин звільнення останнього не повідомляється, розпорядження про призначення нового керівника не опубліковане. Перелік заступників директора БТІ поки що не змінився, повідомляє Леся Іванова для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Згідно з офіційною біографією Білич Віктор Олександрович був депутатом Київради у 1990-2008 роках, працював у Фонді комунального майна м. Києва (1993-1999), потім тривалий час очолював Головне управління з питань регулярної політики та підприємництва КМДА (2000-2006), а з 2011 р. обіймав посаду радника і заступника директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В”ячеслава Непопа (з 2011 р.).

Білич також відомий як бізнес-менеджер В”ячеслава Непопа. З 2007 р. він є незмінним директором будівельної фірми ТОВ «Управління капітальнго будівництва «УКБ» Непопа і Валентини Голиці – дружини Михайла Голиці, екс-начальника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора «Київміськубуду» (2010-2012).

У комунально-будівельній сфері Непоп і Голицею найбільш відомі тим, як розтендерили на пов’язані із собою ж фірми понад 1 млрд грн. на тендерах очолюваних ними комунальних «Житлоінвестбуду» та «Київміськбуду» (детальніше у статті «Мільярди Голиці&Ко»).

Також донедавна Віктор Білич очолював наглядову раду ПАТ «Фундамент», де є міноритарним акціонером. До останнього часу «Фундамент» тендерів від «Житлобудінвесту» сам не вигравав, однак після того, як Білича офіційно зняли з посади голови Наглядової ради 20 квітня цього року, комунальне підприємство підписало з цією фірмою вже два крупних договори: на  будівництво за 205 млн грн. і житлового будинку за 182 млн грн.

З 2007 і по сьогодні Білич значиться також директорм ТОВ «Фінансова компанія «Українські інвестиції» (управління у сферах фінансової та податкової діяльності, кредити, фінансовий лізинг). Власниками компанії є Микола Граділь, Микола Мотлях і Микола Негрич – зять згаданого веще Миколи Голиці. З листопада 2015 р. ця фірма перебуває у стані припинення за рішенням суду, позов було подано Державною податковою інспекцією у Дніпровському районі ГУ ДФС у м.Києві у зв”язу з тим, що компанія, хоч і не має заборгованості перед бюджетом, однак із 2012 р. не здавала податківцям звітності.

Розслідування про діяльність київського БТІ та керівників цієї структури дивіться у одному з найближчих випусків програми (Телеканал 24, понеділок, 21.30; UA:Перший, вівторок, 20.30; або в ютубі)

Новые обещания