Син директора Борисполю на півріччя посади батька отримав третину гектара і два будинки

21 Окт 2015 10:59

19-річний син керівника аеропорту «Бориспіль» Євгена Дихне на початку року отримав у подарунок землю під Києвом, на якій з’явився маєток та штучне озеро.

Євгена Дихне було призначено в.о. гендиректора держкомпанії «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» у вересні 2014. Вже через півроку його син Дмитро отримав у подарунок дві ділянки землі загальною площею понад третину гектара. Вони знаходяться у селі Романків Обухівського району, що неподалік від Києва. Сотка землі тут може коштувати від $3,5 до $12 тис, пише bihus.info

Наразі на ділянках вже з’явився основний сімейний будинок площею майже 700 кв м, гостьовий будинок на 120 кв м, будиночок для охорони та штучне озеро, де можна порибалити.

Журналістка звернула увагу, що Дихне-молодший разом з матір’ю вже кілька років фактично мешкає у німецькому місті Вістбаден, де вчиться у приватній школі. Як видно із соцмереж, Дихне-молодший подорожує Європою, відпочиваючи в Іспанії, Сардинії та у Флоренції. Втім, син та дружина керівника час від часу навідуються і в Україну.

Дорогий подарунок сину Євген Дихне не став коментувати. Крім того, як виявилося, його декларація про доходи досі не опублікована.

Журналістка нагадала, що у 2007-2008 рр. Євген Дихне очолював державні «Львівські авіалінії». За 9 місяців його керування авіакомпанія зазнала значних збитків. Мінтранс розірвав контракт із директором. Однак після цього Дихне ще упродовж 5 років посідав керівні посади в «Укрзалізниці».

Після того, як у минулому році Дихне очолив аеропорт «Бориспіль», він вже встиг відзначитися корупційним скандалом. Новий керівник передав комплекс наземного обслуговування пасажирів приватним компаніям з орбіти монополіста українського неба Ігоря Коломойського. А також дозволив приватній компанії ТОВ «Аеропорт паркінг», що контролюється оточенням екс-нардепа Сергія Міщенка, обслуговувати чотири паркувальні майданчики за завищеними цінами. Дихне називав це оптимізацією.

Денис Бигус

  В такую погоду хочется о чем-нибудь хорошем, правда? Давайте о хорошем. У директора аэропорта Борисполь всё в целом очень сильно вообще заебись. Надеюсь, вам потеплело.

Евгений Дыхне - стабильно госслужащий. Он был в руководстве государственных Львовских авиалиний. Когда они подохли в конвульсиях - перешел организовывать пассажирские перевозки в Укрзализныцю. А год тому - стал директором Борисполя.

Как только освоился в должности - аэропорт попробовал отказаться от обслуживания самолетов в пользу компании орбиты Коломойского. Огромным шумом это тормознули.

А теперь в госактах недвижимости видимо, что аккурат через полгода после прихода Дыхне в Борисполь - 19-летний Дмитрий Евгеньевич Дыхне получил под Киевом в подарок усадьбу. Вот этот домик с колоннами + гостевой домик в сумме на 1000 квадратов, да озерцо, да треть гектара.

Зачем Дмитрию Евгеньевичу это всё - не очевидно. Сын чиновника всё равно живет в Германии, свободное время проводит во Флоренции. Но лишним же не будет, правда? К тому же по словам соседей господин Дыхне заканчивает ремонт.

Сделал ли подарок сам директор Борисполя или кто-то другой решил одарить юношу - хз. Декларацию Дыхне не предоставили за месяц запросов.




Новые обещания