Сергей Лещенко: "Банковая два года срывает приватизацию "дойной коровы" президента"

31 Янв 2017 17:41

Такий цинізм ще пошукати. Вчора в Берліні президент Порошенко запросив німецьких інвесторів брати участь у приватизації.

Такий цинізм ще пошукати.

Вчора в Берліні президент Порошенко запросив німецьких інвесторів брати участь у приватизації.

А іншою рукою Банкова вже два роки зриває конкурс з приватизації "Центренерго". Чому? Бо це "дойна корова" нинішнього президента. "Сморящим" треба ще трошки пограбувати це підприємство, щоб наповнити виборчу касу, а на решту вкрадених грошей його приватизувати.

Я знаю, що два роки тому французька компанія ENGIE (колишня Gaz de France Suez) була готова брати участь у приватизації Центренерго, але конкурс так і не оголосили. Потім український партнер ENGIE Andrew Favorov став лідером конкурсу на призначення головою Центренерго, але за позовом мікроскопічного акціонера його скасували, а на українську компанію Фаворова відкрили кримінальну справу.

Це така "приватизація" і така "боротьба з корупцією" в Україні. За три роки правління жодне державне підприємство не продали і навіть не корпоратизували до кінця. Найсумніше, що німецькі інвестори про все це дуже добре знають - і через таких лідерів гроші ніколи не зайдуть в Україну.

1

Сергей ЛЕЩЕНКО, народный депутат

Сообщает: oligarh.org.ua

Новые обещания