ЄС виключила Януковича з санкційного списку

20 Дек 2023 14:55

Колишній президент України Віктор Янукович та його син Олександр Янукович успішно оскаржили внесення їх до санкційних списків, тому сьогодні, 20 грудня, Європейський суд загальної юрисдикції скасував санкції ЄС проти них.

Про це повідомляють БУКВИ з посиланням на Euronews

В постанові суду зазначено що Рада ЄС “зробила помилку”, коли додала імена Януковича та його сина до санкційних списків, починаючи з 2021 року, оскільки чиновники не змогли довести, що суд над ними в Україні був справедливим.

Януковича усунули з поста президента України у 2014 році, проте його адвокати стверджували, що його засудження за державну зраду українським судом було “політично вмотивованим і процесуально несправедливим”.

Його сина, Олександра Януковича, звинуватили в угодах з проросійськими сепаратистськими групами на Донбасі в Україні, але судді заявили, що не може бути презумпції того, що судові процеси в Україні є законними.

Генеральний суд ЄС скасував рішення про внесення Віктора та Олександра Януковича до санкційного списку ЄС і зобов’язав Раду сплатити судові витрати.

Новые обещания