Рідна фірма фірташівки виграла 1,5 мільйони на софт для «Укртрансгазу» після виправлення помилки

26 Фев 2016 12:34

ПАТ «Укртрансгаз» 22 лютого акцептувало пропозицію ТОВ «НВП «Екоенергоефективність» щодо вдосконалення програмного комплексу «Expert» за 1,55 млн грн.

ПАТ «Укртрансгаз» 22 лютого акцептувало пропозицію ТОВ «НВП «Екоенергоефективність» щодо вдосконалення програмного комплексу «Expert» за 1,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця березня 2017 року розроблять, впровадять і супроводжуватимуть систему планування витрат природного газу, електричної та теплової енергії на виробничо-технологічні потреби у програмному комплексі «Expert».

За протоколом розкриття, найдешевшою була заявка ТОВ «Укренергосистема» – 1,65 млн грн. з ПДВ. «Екоенергоефективність» йшла наступною із ціною в 1,79 млн грн, пишуть nashigroshi.org

Однак згодом у ціні переможця виправили арифметичну помилку. При оцінці вона становила вже 1,29 млн грн. без ПДВ.

У конкурсі також брало участь ТОВ «Екоренсинг». ТОВ «НВП «Екопром» не допустили до торгів через відсутність балансу і фінансового звіту.

У 2012 році директором та співвласником фірми «Екоенергоефективність» разом із Андрієм Бурбою та Юрієм Кугаткіним стала Людмила Якименко. Тоді ж її обрали головою наглядової ради ПАТ «Кримський содовий завод» з групи Дмитра Фірташа. Усього з 2010 року фірма виграла тендерів на 22,32 млн грн. – лише в «Укртрансгазі». Нині компанія належить одноосібно Андрію Бурбі.

Якименко також є засновником ТОВ «ВІТ!», яке у 2013 році отримало 92,54 млн грн. на впровадження Комплексної автоматизованої системи керування в «Укртрансгазі». Згодом фірма перейменувалася на «ДiСi Iнжинiринг».

«Укренергосистема» належить Віталію Курносенку, Людмилі Кушнір (Єрмоленко-Фоміна), Анастасії Метальниковій та Олексію Чапову. Раніше партнером Курносенка по ній був Ігор Петрук.

Чапов також керує ТОВ «Енерготранс» і ТОВ «Термофіт Україна» Віталія Хомяка.

З 2008 року «Укренергосистема» отримала підрядів на 9,03 млн грн., з яких 7,51 млн грн. – у ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго».

Черкаський «Екоренсінг» належить Миколі Шаншину з смт. Шабельківка Краматорської міської ради. Раніше власником був Андрій Кочухов, а директором – Лариса Рябенко.

Новые обещания