“Президент зацікавлений у дискредитації НАБУ”, – Давід Сакварелідзе

20 Янв 2017 19:47

“Інформаційні атаки на НАБУ, котрі почастішали останнім часом, доводять, що цей орган є серйозною загрозою для діючих схем, невигідним, насамперед, Президентові та його оточенню”, – вважає заступник генерального прокурора України (2015-2016), представник РУХУ НОВИХ СИЛ Давід Сакварелідзе.

Так він прокоментував інформацію, що нібито керівники НАБУ замість ефективної роботи зорієнтовані на «піар з політичним присмаком», бо готуються йти на вибори в складі партії Михайла Саакашвілі. Повідомляє портал «АНТИКОР» з посиланням на ЗМІ.

«Цей орган був створений, як відповідь на суспільний запит щодо знищення вищих ешелонів корупційної піраміди, – зазначив Давід Сакварелідзе. – А сьогодні Порошенка дуже дратує сам факт існування антикорупційного органу, на який він не має жодного впливу і якому не може протиставити приклади власної ефективної боротьби з корупцією». «Не виключено, що саме через таке відношення Адміністрації Президента, останнім часом розпочалася ціла кампанія з дискредитації НАБУ: статті, що знецінюють досягнення, анонімні листівки народним депутатам із закликом блокувати його роботу», – вважає представник РУХУ НОВИХ СИЛ.

Водночас Давід Сакварелідзе підкреслив: «І Михайло Саакашвілі, і команда РУХУ НОВИХ СИЛ продовжать співпрацю з Національним антикорупційним бюро. Ніяких політичних відносин з НАБУ ми не маємо і мати не можемо, але ми усіляко будемо підтримувати цю структуру, як політична сила, зацікавлена очистити Україну від корупційного болота».

Новые обещания