Посаду Насірова хоче зайнята людина з оточення президента

3 Мар 2017 23:59

Причиною перипетій з Насіровим є його конфлікт з міністром фінансів Олександром Данилюком. Той хоче бачити на цій посаді свою людину.

Причиною перипетій з Насіровим є його конфлікт з міністром фінансів Олександром Данилюком. Той хоче бачити на цій посаді свою людину.

Про це Gazeta.ua розповів Руслан Бортник, директор Інституту аналізу та менеджменту політики.

"Конфлікт існує тривалий час. Публічно виявлявся в гострій дискусії навколо питання списків ПДВ, податкової міліції, змін до податкового кодексу. Данилюк, якому формально підпорядкована ДФС, реально немає на неї впливу. Тому хотів би бачити когось іншого на цій посаді. Так само і оточення президента і, можливо, сам президент. Насіров на цій посаді з 2015 року. Він чужа людина для влади. Весь процес є намаганням заволодіти його посадою. Воно потрібне комусь із Банкової або в рамках корупційних перестановок".

Справа Онищенка мала б дискредитувати Насірова, вважає експерт:

"Було обрано таке звинувачення, як справа Онищенка. Так думають дискредитувати Насірова. Ослабити його можливості інформаційного захисту. Оголошення про підозру в лікарні – спроба вчинити психологічний тиск. Це не вдалося. Бо Насіров застосував такий же гібридний прийом у відповідь. Новий глава ДФС буде з оточення Порошенка".

Насіров не буде тікати з України, говорить Бортник:

"Якщо Насіров емігрує з країни, його почне переслідувати Інтерпол. Він це розуміє. Тому залишатиметься в Україні. Буде боротися за посаду. Якщо ж залишить її, інтерес до нього впаде. Він має компромат на вище керівництво, знає все про фінансові потоки. Його інформація може бути предметом торгів".

2 березня голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вручили підозру. 3 березня Кабмін відсторонив його від посади.

Головного податківця країни затримали на території клініки "Феофанія". Детективи НАБУ вручили йому підозру, коли він був непритомний. Після цього Насірова вивезли на ношах у кардіореанімацію. За словами лікаря, у нього діагностували інфаркт міокарда.

Насіров фігурує у "газовій справі" Онищенка. Детективи розслідують рішення Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов'язаним з колишнім народним депутатом Олександром Онищенком.


Gazeta.ua



Новые обещания