Порошенко использует блокаду, чтобы убрать Гройсмана, - Тарута

16 Мар 2017 15:42

Зробити із прем’єр-міністра Гройсмана жертву блокади ОРДЛО – мабуть, одне із підступних завдань президента України. Таку думку в ефірі програми FACE2FACE на телеканалі ZIK висловив депутат України та екс-керівник Донеччини Сергій Тарута.

Зробити із прем’єр-міністра Гройсмана жертву блокади ОРДЛО – мабуть, одне із підступних завдань президента України. Таку думку в ефірі програми FACE2FACE на телеканалі ZIK висловив депутат України та екс-керівник Донеччини Сергій Тарута.

За словами Тарути, президент України мав би відразу відреагувати на блокувальників ОРДЛО, ще при перших перекриттях, натомість, він не робив жодних кроків, аби вирішити цю проблему. «Порошенко мовчав. Тим самим, він хотів підірвати репутацію Гройсмана».

Нардеп також відзначив, що сьогодні іде протистояння двох основних політичних гравців України – президента та прем’єр-міністра.

«Сьогодні спостерігаємо протистояння між Банковою та Інститутською. Адже успіх прем’єра – поразка для президента. Більше того, сьогодні у кожного з них «свої схеми» та «свої люди». Тому й при кожній області призначаються «свої» намісники та силовики, які так званими рейдами контролюють бізнес, заробляючи при цьому величезні кошти».

Тарута додає, що протистояння між президентом та прем’єром могла спровокувати і справа Насірова, повідомляє oligarh.org.ua

«Причиною справді могла стати справа Насірова. Проте підняття мінімальної зарплати – ідея Гройсмана, натомість президент жорстко відреагував на це. Тому в тій ситуації Порошенкові варто зрозуміти, що ми живемо у парламентсько-президентській республіці, де його завдання полягає у внутрішній політиці та обороні держави. Та у нас відбувається наступне: виконавча влада контролюється президентом, а прем’єрові ніхто не підпорядковується. Саме таке явище руйнує країну»,– переконаний Сергій Тарута.

"ОЛИГАРХ"

Новые обещания