Поліція завела справу по цьогорічному контракту залізниці з «Текс-Стилем» менеджерів Кривопішина

8 Ноя 2016 14:19

Суд дав доступ слідчому Національної поліції до тендерної документації Регіональної філії «Південно-західна залізниця» щодо закупівлі у 2016 році у ТОВ «Текс-Стиль» послуг з підготовки вагонів у рейс.

Суд дав доступ слідчому Національної поліції до тендерної документації Регіональної філії «Південно-західна залізниця» щодо закупівлі у 2016 році у ТОВ «Текс-Стиль» послуг з підготовки вагонів у рейс. Про це свідчить ухвала Дніпровського районного суду м. Києва від 3 жовтня.

5 вересня 2016 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження № 42016101040000153 за ч.1 ст. 191 ККУ. Йдеться про привласнення чи розтрату чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні. Якщо факт порушення буде доведено, то винуватцям може загрожувати до 4 років позбавлення волі.

За даними досудового розслідування, службові особи ТОВ «Текс-Стиль» у 2013-2016 рр. здійснюють привласнення коштів Південно-західної залізниці. «Текс-Стиль» як переможець тендерів отримує кошти за послуги з підготовки пасажирських вагонів в рейс, які фактично не виконує.

Згідно з ухвалою, слідчий мав отримати доступ до всієї документації по закупівлі, включаючи договори і додаткові угоди, накладні і дані про оплату договору.

Суд також дав слідчому доступ до реєстраційної справи «Текс-Стилю», даних по банківському рахунку цієї компанії, інформації у податковій щодо «Текс-Стилю».

У 2013 році ПЗЗ на чолі з Олексієм Кривопішиним погодила технологію щодо підготовки вагонів у рейс із чотирма компаніями: ТОВ «Текс-Стиль», ТОВ «Розвиток – 21 сторіччя», ТОВ «Мастер Клін» і ТОВ «Залізний кулак». За фактом обрання цих фірм виконавцями робіт на суму 71 млн грн. ще до проведення тендерів було порушено кримінальне провадження.

Засновниками фірми «Текс-Стиль» є Олена і Олександр Шмагори. Донедавна до складу засновників також входили Володимир Чередник і Ольга Чередник, яка була головою наглядової ради ПАТ «Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України»  («УЦОП»). Останнє контролюється родиною екс-директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.

Акції «УЦОП» належать ТОВ «Солід Актив», що засноване гонконгською компанією «Трасті Інвестмент». Ця компанія з Гонконг видала довіреність Любові Бєловій, дружині Кривопішина, на отримання відсотків, дивідендів, а також здійснення будь-яких банківських трансакцій від імені та в інтересах компанії.

nashigroshi.org

Новые обещания